Ahmet Uğurlu Kimdir, Ahmet Uğurlu Kaç Yaşında, Ahmet Uğurlu Nereli, Ahmet Uğurlu Biyografi, Ahmet Uğurlu Kaç Doğumlu, Ahmet Uğurlu Nerede Doğdu, Ahmet Uğurlu Hangi Okuldan Mezun, Ahmet Uğurlu Sevgilisi, Ahmet Uğurlu Hayatı


Reklam Alanı

Bu Yazımızda Neler Bulacaksınız ? Göster

Ahmet Uğurlu Kimdir?


Adı Soyadı: Ahmet Uğurlu                
Doğum Tarihi: 2 Ağustos 1952 
Nereli: Konya  
Burcu: Aslan  
Kilosu: Bilinmiyor
Boyu: Bilinmiyor
Göz Rengi: Yeşil
Saç Rengi: Beyaz
Eğitim Durumu: Gazi Üniversitesi           
Sevgilisi: Yok
Evli mi: Evet 
Eşi: Necef Uğurlu
İnstagram Hesabı: Yok
Twitter Hesabı: Yok
Facebook Hesabı: Yok
 

Ahmet Uğurlu Biyografisi


Ahmet Uğurlu 5 çocuklu geniş bir ailede 2 Ağustos 1952’de ortanca çocuk olarak dünyaya gelmiştir. Çorumlu ev hanımı olan anneye, sağlık memuru bir babaya sahiptir. Babasının mesleği yüzünden çıkan tayinler sebebiyle Konya’ya gelip yaşarlarken daha ilk okula başlamadan Ahmet Uğurlu babasının Bursa’ya tahini çıkması sebebi ile ailecek oraya taşınırlar.


Ahmet Uğurlu’nun gençliğinin bir kısmı Bursa’da geçer. Kendisi gibi bir oyuncuya sahip olan Ahmet Uğurlunun Kardeşinin ismi Mustafa Uğurlu’dur. İlk eğitimini eksiksiz Bursa’da tamamladıktan sonra Lise hayatına da Bursa da devam eder. Lise hayatını da tamamladıktan sonra Gazi Üniversitesi Resim bölümünü kazanır.

 Ahmet Uğurlu tiyatroya başlama hikayesinden şöyle bahsetmiştir;

Tesadüfen tiyatrocu oldum aynı mahalleden tanıdığım bir arkadaşım Devlet Tiyatrolarının o dönem açtığı kurslara katılmak istedi ve yanında beni de götürdü. İçeri girmek istemedim ve kapıda beklemeye başladım uzunca bir süre bekledikten sonra bende içeri girdim.

İçerisi çok kalabalıktı ve sırada seçmeler yapılıyordu ortamın atmosferinden kaynaklı sanırım ağzımdan gayri ihtiyar olarak ‘’Gökyüzünden üveyikler uçar’’ diye bir cümle çıktı ve görevlilerden biri cümlemi duydu ve bana seslendi sen buraya dediler ve benimde hoşuma gitti. Dilekçemi verip bende kurslara katılmaya başladım. İkinci derece rollere 3 ay gibi bir süre içerisinde çıkmaya başladım. Sonra sahne tozunu yutmuştum bir kez ve bende Ankara Konservatuar da okumaya başladım. Profesyonel oyun nedir ben ilk defa orada gördüm ve bu bölüme girenlerin %9’u bölümü terk ediyor ayrılıyorlardı. Fakat ben devam ettim.

Ahmet Uğurlu hem okulunu okurken hem de 13 yıl boyunca devlet tiyatrosunun bünyesinde birçok oyunda rol alıyor. Aradan geçen uzunca bir zamandan sonra Ahmet Uğurlu bizzat Atıf Yılmaz’dan bir film teklifi alıyor ve film kariyerine Mine (1982) isimli film ile başlayıp sinema dünyasına ilk adımını atmış oluyor. Dönemin en başarılı oyuncularından biri olarak gösterilen Ahmet Uğurlu yerli ve yabancı birçok ödüle de layık görülüyor. Yerli ve yabancı kurumlardan ödül almış bir oyuncu olsa da kendisini sadece oynadığı filmler ve tiyatro sahnelerinde görüyoruz. Şöhret’ten, magazinden, medyadan uzak kalmayı tercih ediyor her zaman. Oyunculuk kariyerinin en başından beri böyle bir hayatı seçtiği için şu an bulunduğu konumdan hayli memnun. Ahmet Uğurlu dönemimizin sanat para için değildir diyen ender oyunculardan birisidir. Röportaj vermeyip, her televizyon programına çıkmıyor, her oyuna çıkmıyor ve her oyunu oynamıyor seçici oluyor çünkü mesleğinin hakkını veriyor ve sanat için yapıyor.

Ahmet Uğurlu oyunculuk kariyeri dışında piyano çalıp, karakalem resim yapıyor, çok film izliyor ve marangozluktan hoşlanıyor. Ahmet Uğurlu’nun en belirgin özelliklerinden birisi Ailesine olan düşkünlüğüdür. İnatçı ve gururlu bir karaktere sahip olsa da kendi hakkında fazla konuşmaktan pek hoşlanmayıp çok az konuşuyor.

Klarnet ve saz konusunda yeterince başarılı olamasa da Ahmet Uğurlu çok güzel piyano çalar. Karakterinin baskın özelliği yüzünden inatla bıkmadan klarnet çalışmalarına devam etmektedir. En sevdiği müzik türü olarak Türk halk müziği olarak belirten Ahmet uğurlu en kötü huyu konuşmaması. Şimdiye dek hakkında çıkan hiçbir şeye cevap verdiği görülmemiştir.

Yemek alışkanlığı öğlen ve akşam aynı yemeyi yemiyor sürekli taze pişirmeye çalışıyor. Düzenli olarak spor yapıp kilo almayıp vücuduna ve sağlığına dikkat ediyor. Her sabah jimnastik yapıp oyunlardan önce her sabah koşuya çıkıyor.
 
 Rol Aldığı Tiyatro Oyunları

İstanbul Devlet Tiyatrosu – Yangın Duası - 2004 (Berkun Oya)
Tiyatro Stüdyosu – Çöplük – 1997 (Turgay Nar)
İstanbul Devlet Tiyatrosu – Abdül cambaz – 1993 (Turhan Selçuk)
İstanbul Tiyatrosu – İki efendinin uşağı (Carlo Goldoni)
İstanbul Devlet Tiyatrosu – Önemli Adam – 1987 (Kudret Aksal)
İstanbul Devlet Tiyatrosu – Toprağı Bol Olsun – 1985 (Branislav Nusiç)
İstanbul Devlet Tiyatrosu – İstanbul Efendisi – 1983 (Musahipzade Celal)
İstanbul Devlet Tiyatrosu – Köse Sultan – 1981 (Turan Oflazoğlu)
İstanbul Devlet Tiyatrosu – Barış Gezegeni – 1981 (Ülker Köksal)
İstanbul Devlet Tiyatrosu – Kunduz Kürk – 1980 (Gerhart Haupttman)
İstanbul Devlet Tiyatrosu – Truva Savaşı Olmayacak – 1980 (Jean Giraudoux)
İstanbul Devlet Tiyatrosu – Bir Yaz Dönümü Gecesi Rüyası – 1980 (William Shakespeare)
İstanbul Devlet Tiyatrosu – Duruşma – 1979 (Franz Kafka\André Gide\Jean-Louis Barrault)
İstanbul Devlet Tiyatrosu – Yaralı Geyik – 1979 (Necati Cumalı)

Rol Aldığı Filmler Ve Diziler

Behzat Ç. – 2011 (Baş komiser Aziz)
Memleket Meselesi – 2010 (Adil Hoca)
Zoraki Başkan – 2009 (Emin Eminoğlu)
Eşref Saati – 2007 (Terzi Yadigar)
Döngel Karhanesi – 2007 (Keskin)
Başımıza Gelenler – 2002 (Zühtü)
Gökten Düşen Hazine – 2000
Doğum Yeri Absürdistan – 1999 (Emre)
Eski Fotoğraflar – 1998
Avcı – 1997 (Çolak Osman)
Tabutta Röveşata – 1996 (Mahsun)
Mine – 1982

Ödülleri :
En İyi Erkek Oyuncu Selanik Film Festivali, 1997  (Tabutta Röveşata)
En İyi Erkek Oyuncu 9.Ankara Film Festivali,1997  (Tabutta Röveşata)
En İyi Oyuncu Türk Eleştirmenleri Birliği,1997  (Tabutta Röveşata)
En İyi Erkek Oyuncu 33. Antalya Film Festivali, Altın Portakal, 1996 (Tabutta Röveşata)


Reklam Alanı

Diğer Kimdir Yazıları
Kimdir