Kemal Sunal Kimdir, Kemal Sunal Kaç Yaşında, Kemal Sunal Nereli, Kemal Sunal Biyografi, Kemal Sunal Kaç Doğumlu, Kemal Sunal Nerede Doğdu, Kemal Sunal Hangi Okuldan Mezun, Kemal Sunal Sevgilisi, Kemal Sunal Hayatı


Reklam Alanı

Kemal Sunal Kimdir, Kaç Yaşında Öldü, Aslen Nereli?


Adı Soyadı: Kemal Sunal
Doğum Tarihi: 11 Kasım 1944-3 Temmuz 2000 (Ölüm Tarihi)
Nereli: Malatya
Burcu: Akrep
Kilosu: Yok
Boyu: Yok
Göz Rengi: Kahverengi
Saç Rengi: Kumral
Eğitim Durumu: Marmara Üniversitesi/ İletişim Fakültesi
Sevgilisi: Yok
Evli mi: Evet
Eşi: Gül Sunal
Instagram Hesabı: Yok
Twitter Hesabı: Yok
Facebook Hesabı: Yok

Kemal Sunal Hayatı


Kemal Sunal; 11 Kasım 1944 yılında İstanbul Küçükpazar semtinde dünyaya gelmiştir. Üç kardeşin en büyüğü olarak yer alan Kemal Sunal'ın annesi Saime Sunal babası ise Mustafa Sunal’dır. Aslen Malatyalı olan Kemal Sunal; Cemil Sunal ve Cengiz Sunal adında iki kardeşe sahiptir. İlkokulu Mimar Sinan İlkokulu'nda okuyan Kemal Sunal Vefa Lisesi'nden mezun olmuştur. Akrep burcu olan Kemal Sunal 56 yaşında 3 Temmuz 2000 yılında vefat etmiştir.

Sanat hayatına Zoraki Tabip adlı tiyatro oyunu ile başlayan Kemal Sunal Türk sinema tarihinde en iyi komedyen oyuncusu olarak gösterilmektedir. Bir yıl kadar Kenter tiyatrosunda görev yaptıktan sonra Pendik tiyatrosunun kurulması ile beraber oraya katılan Kemal Sunal yıllarca arkadaşlık yaptığı Bülent Kayabaş ile bu tiyatroda tanışmıştır. Kemal Sunal, Ayfer Feray ve Devekuşu Kabare tiyatrosunda da görev almıştır. 1972 yılında Münir Özkul'un tavsiyesiyle Ertem Eğilmez’in yönetmiş olduğu bir filmle sinemaya transfer olarak kendini sinemada bu şekilde kanıtlamaya başlamıştır. Türk sinemasında öncesinde İnek Şaban tiplemesi olmak üzere canlandırdığı birçok tiple sevenlerinin beğenisini kazanan ve insanları güldürürken düşündüren Kemal Sunal; yediden yetmişe herkesin sevgisini taşıyan bir sanatçı olarak anılmaktadır. Kemal Sunal komedi filmlerinde  rol almasının yanı sıra bazı dramalarda da oynamıştır. Oynamış olduğu filmlerdeki karakterlerin genel özellikleri; haksızlıkların karşısında duran, saflık ve iyilik yüzünden başına sürekli iş gelen, zekâsıyla kötülerle mücadele veren insanlara doğru yolu gösteren ve daima gülen adam karakteri olarak lanse edilmiştir.  Kemal Sunal kendisini ‘’Çok az konuşan soğuk bir adamım’’ diye tanımlamış ancak izleyicileri tarafından her dönemde büyük bir ilgi almıştır.

1944 yılında İstanbul'da doğan Kemal Sunal Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesini bitirmiştir. 1977 yılında Antalya Film Festivali'nde en başarılı erkek oyuncu ödülü alan Kemal Sunal değişik tiplemeleri ve Türk sinemasındaki komedi oyunculuğuna yeni bir soluk getirmesi ile Yeşilçam da taht kurmuştur. Yeşilçam'ın ünlü komedyenlerinden olan Kemal Sunal ayrıca Hababam Sınıfı serisi ile akıllarda kalmayı başarmıştır. Birçok filmde rol almış olduğu halk kahramanı tiplemesiyle haksızlıklara karşı mücadele eden ve güldürücü bir üslupla rolünü tamamlayan Kemal Sunal 1974 yılındaki Gül Sunal ile evlenerek Ali Sunal ve Ezo Sunal adlı iki çocuğa sahip olmuştur.

1990'lı yıllardan itibaren Kemal Sunal'ın filmleri televizyonlarda olarak gösterime girmiş ancak Kemal Sunal hiç bir şekilde bu filmlerin yayınlanmasından kazanç sağlamamıştır.
Kemal Sunal 12 Eylül öncesinde bırakmış olduğu Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünü bıraktığı yerden tekrar okuyarak 1995 yılında mezun olmuştur. Ayrıca yüksek lisans yapan Kemal Sunal yüksek lisans tezini ‘’komedyen kimliği ile Kemal Sunal'ın ve filmlerinin incelenmesi’’ olarak oluşturmuştur. Ailesi 2005 yılında ölümünden sonra Kemal Sunal'ın tezini ‘’TV ve sinemada Kemal Sunal güldürüsü’’ adlı bir kitapta toplayarak yayınlamıştır. Kemal Sunal hayatı boyunca 82 filmde rol almıştır. 3 Temmuz 2000 tarihinde Balalayka adlı filmlerin çekimi için Trabzon'daki çekime gitmek üzere uçağa binmeden öncesinde kalp krizi geçiren Kemal Sunal vefat etmiştir.

Kemal Sunal'ın ödülleri şunlardır;  35 Antalya film şenliği 1998 yılında Yaşam Boyu Onur Ödülü, 2. Ankara film şenliği 1989 yılında en iyi erkek oyuncu ödülü /Düttürü Dünya ve 1977 14. Antalya film şenliği en iyi erkek oyuncu / Kapıcılar Kralı

Kemal Sunal’ın Tiyatro oyunları: Fadik Kız, İspinozlar, Deli İbrahim, Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım, Yalova Kaymakamı, Fermanlı Deli Hazretleri, Hamhum Şaralop, Murtaza, Gergedan, Yaz Bitiyor, Dün Bugün ve Dev Aynası.

Kemal Sunal'ın filmleri ve dizileri:  Sosyete Şaban, Çarıklı Milyoner, Şaban ile Şirin, Dokunmayın Şaban’ıma, İnek Şaban, 100 Numaralı Adam, Propaganda, Aynalar, Bay Kamber, Şaban Askerde, Saygılar Bizden, Varyemez, Koltuk Belası, Boynu Bükük, Küheylan, Zehir Hafiye, Abuk Subuk Bir Gün, Talih Kuşu, İnatçı, Gülen Adam, Öğretmen, Sevimli Hırsız, Uyanık Gazeteci, Polizei, Bıçkın, Düttürü Dünya, Yakışıklı, Japon İşi, Kiracı, Yoksul, Tarzan Rıfkı, Deli Deli Küpeli, Garip, Davacı, Şaban Pabucu Yarım, Şen Dul Şaban, Sosyete Şaban, Katma Değer Şaban, Keriz, Şabaniye, Orta Direk Şaban, Postacı, Atla Gel Şaban, Çarıklı Milyoner, Kılıbık, Tokatçı, Yedi Bela Hüsnü,En Büyük Şaban, Doktor Civanım, Kanlı, Üçkağıtçı, Davaro, Gol Krallı, Zübük, Devlet Kuşu, Gerzek Şaban, Şark Bülbülü, Umudumuz Şaban, Dokunmayın Şabanıma, Korkusuz Korkak, İyi Aile Çocuğu, Avanak Apti, Kibar Feyzo, İbo ile Güllüşah, Çöpçüler Kralı, Sakar Şakir, Hababam Sınıfı Tatilde, Süt Kardeşler, Tosun Paşa, Sahte Kabadayı, Kapıcılar Kralı, Meraklı Köfteci, Hababam Sınıfı Sınıfta Kaldı, Hababam Sınıfı Uyanıyor, Milyoner, Köyden İndim Şehre, Oh Olsun, Yalancı Yarim, Güllü Geliyor Güllü, Tatlı Dillim, Canım Kardeşim, Hasret ve Mavi Boncuk.

Kemal Sunal'ın yönettiği filmler; Sosyete Şaban, Çarıklı Milyoner (Senaryo) Dokunmayın Şaban’ıma, İnek Şaban, 100 Numaralı Adam (Yapımcı)


Reklam Alanı

Diğer Kimdir Yazıları
Kimdir