Sendeyim.net olarak 2025 yılında sizler için birbirinden anlamlı ve özel Ağaç İle İlgili Sözler hazırladık.En güzel ve en yeni Ağaç İle İlgili Sözler ile duygularınızı en etkileyici şekilde ifade edebilirsiniz. Güzel sözlerin gücüne inananlar için, özenle seçilmiş bu derlemeyi kaçırmayın!


Reklam Alanı

Bu Yazımızda Neler Bulacaksınız ? Göster

Ağaç İle İlgili Sözler 2025

Sendeyim.net ekibi olarak 2025 yılında yine boş durmadık, sizler için harika Ağaç İle İlgili Sözler derledik. Birbirinden güzel sözleri bir araya getirdik ki duygularınıza tercüman olsun. Ağaç İle İlgili Sözler arayanlara ilaç gibi gelecek bu listeyi kaçırmayın. Çayınızı alın, kahvenizi koyun; güzel sözlere birlikte dalalım.

Ağaç İle İlgili Sözler

Tabutumun tahtası, bilsem hangi ağaçta?
Aslında yaprak ağaçtan sıkılmıştı sonbahar bahane.
Planınız bir yıl içinse pirinç ekin, on yıl içinse ağaç dikin, yüz yıl için ise insanları eğitin. Huang Çe
Ağaçlar yaşadıkça meyve verir insanlar da meyve verdikçe yaşar. Sedat Turan
Ağaçsız memleket duvaksız geline benzer. Türk Atasözü
Seni denizdeki kumlar, gökteki yıldızlar, ormandaki ağaçlar, dünyadaki insanlar, okyanustaki sular ve güneşin ışıklarından daha çok seviyorum. Sevgililer günümüz kutlu olsun.
Geç yetişen ağaçlar en iyi meyve verenlerdir. Moliere
Kalem olsa dünyadaki bütün ağaçlar ve bütün denizler mürekkep olsa senin şiirini yazamam yinede.
Bir kimse bir ağaç dikerse Allah o ağacın meyvesi kadar o kimseye sevap yazar. Hz. Muhammed
Meyve veren ağaç taşlanır.
Kendi bahçesinde dal olamayanın biri, Girmiş bahçeme ağaçlık taslıyor.
Korku ağaç kurduna benzer insanın içinden yer bitirir.
İkimiz için bir yol çizdim umut ve sevgi dolu, ağaçlar diktim sıcak ve mis kokulu, saf duygular koydum önümüze benimle gelir misin bu yolda sevgilim.
Kendi bahçesinde dal olmayan biri girmiş bahçeme ağaçlık taslıyor Özdemir Asaf
Ağaçlar ölmeye yukarıdan başlarlar. Peter Drucker
Bir ulusun uygarlık düzeyi üzerinde yaşadığı toprakları ağaçlandırmasıyla ölçülür. Franklin Roosevelt
Ağaç ne kadar meyve verirse, dalı o kadar yere eğilir.
Ağaç kökünden yıkılır.
Ağaç yaşken eğilir.
Ağaç nasılsa meyvesi da ona göredir.
Ağaç ve kitabın yaprağı ne kadar çoksa meyvesi o kadar az olur. Arap Özdeyişi
Bencil insan, tek başına kalmış meyvesiz bir ağaç gibi kurur gider.  Turgenyev
Karamsar olmak zor değil, zor olan çılgın bir fırtınadan sonra gökkuşağı gibi gülümseyebilmektir. Kucaklamaya kollarının yetmeyeceği bir ağaç, bir tohumla başlar, en uzun yolculuklar bir adımla başlar, gerçek sevgiler ise bir tebessümle başlar. Annem her fırsatta çocuklarına güneşe doğru zıplamalarını öğütlerdi. Güneşe ulaşamazdık ama hiç olmazsa ayaklarımız yerden kesilirdi. Zora Neale Hurston
Köklü bir ağaçta dal eksik olmaz. Salburcuoğlu
Tomurcuk derdinde olmayan ağaç, odundur. Necip Fazıl Kısakürek
İyi ağaç kolay yetişmez rüzgâr ne kadar kuvvetli eserse ağaçlar da o kadar sağlam olur. J. Willard Marriot
İyi ağaçtan talihli dal çıkar. Mevlana
Ağaçlar çok ama hepsi meyve vermez. Meyveler çok ama hepsi tatlı değildir. İlim çok ama hepsi faydalı değildir. Hz. İsa
Rabbimden çiçek istedik kırları verdi, ağaç istedik ormanları verdi, su istedik denizleri verdi, dost istedik bu numarayı verdi. Kandiliniz mübarek olsun.
Altın eşik, ağaç eşiğe muhtaçtır.
Aşk, kelimesinin bir anlamıda sarmaşık demek. Nasıl ki bir sarmaşık bir ağacı çepeçevre sarıp, onun dış dünya ile ilişkisini keser ve sardığı ağacı bir süre sonra kurutursa, aşk da sardığı tuttuğu kişiyi çevresinden koparır ve bir süre sonra o ağaç gibi kurutur.
Ağaç ne kadar yüksek olsa da yaprakları yere düşer.
Tanrıdan bir çiçek istedim, o bana bir bahçe verdi. Tanrıdan bir ağaç istedim, o bana bir orman verdi. Tanrıdan bir geyik istedim senin numaranı verdi.
Gururlu bir yüceliğe erişmek isteyen ağaç fırtınalı bir hava ister. Yaratıcılık ve keşif, acıda saklıdır.
En ulu ağaç en yükseklere uzanan ve köklerini kötülüğün içine salan ağaçtır. İrwin Yalom
Ağaç inceliğinden adam kalınlığından kırılır. Mektupçu Agah
Kim ağaç dikti ise meyveyi o yedi. Kim tohum ekti ise harmanı o yığdı. Şeyh Sadi
Seni denizdeki kumlar, gökteki yıldızlar, ormandaki ağaçlar, dünyadaki insanlar, okyanustaki sular, sahildeki martılar ve güneşin ışıklarından daha çok seviyorum. Birlikte daha güzel günlere gitmemiz dileğiyle sevgililer günün kutlu olsun.
Acıkan yaprağı duymayan ağaç kurur. Hasan Yılmaz
Ağaç baltaya demiş ki; ben senin beni kestiğine değil, sapının benden olmasına üzülüyorum.
Bir ağaçta gül de biter, diken de.
Yaprak sıkılmıştı ağaçtan. Bahaneydi sonbahar. Necip Fazıl Kısakürek
Kalem olsa dünyadaki bütün ağaçlar ve bütün denizler mürekkep olsa senin şiirini yazamam yine de.
Beni çok sev, bir nar bahçesindeki tanelerin toplamından pay biç mesela. Çünkü ben öyle yapıyorum. Bu yüzden Afrikanın en kurak çöllerinde bile nar ağaçları görüyorum. Beni çok sev, ben seni hesapsız seviyorum. Tarihteki bütün aşkları kızdıracak kadar.
Yeşile inat ağaç hala yeşermekte, geceye inat gün hala ağarmakta, ben ise sana inat seni hala sevmekteyim inat bu ya seni hep seveceğim.
Meyve vermeyen tek ağaç darağacıdır.
Her deniz bir martı, her rüya bir uyku, her nota bir şarkı, her mezar bir ölü, her ağaç bir kök bulurda ben başka bir sen bulamam.
Ağaçların bilgesi, zeytindir kuşkusuz. En çelimsizi bile kendini kabul ettiren bir ağırbaşlılık, bir suskunluk içinde. Mehmet Başaran
Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür.  Bir orman gibi kardeşçesine.
Senin kanınla yoğruldu bu kutsal topraklar senin kanınla yeşerdi nefes aldığımız bu ağaçlar gözün arkada kalmasın, ey şehidim.
Ağaç meyvesinden bilinir yaprağından değil. John Ray
Kucaklamaya, kollarının yetmeyeceği bir ağaç, bir tohumla başlar. En uzun yolculuklar bir adımla başlar. Gerçek sevgiler ise küçük bir tebessümle başlar.
Ağaçsız memleket duvaksız geline benzer.
Ağaçtan maşa, aptaldan paşa olmaz.
Ağaç kökünden yıkılır. Türk atasözü
Hakiki büyük adamlar güzel ağaçlara benzer. Dallarında yuvalar kurulur,   gölgesinde yorgunlar dinlenir, çiçeklerine sürünenler güzel koku alırlar,   meyvesiyle açlar doyar ve yaprakları arasından dökülen güneş damlaları toprağa hayat verir. Hiç kimseye ve hiçbir şeye zararı dokunmaz.
Ağaçların, çiçekler gözü, kuşlar dilidir.
Rüzgar ne kadar şiddetliyse ağaçlar o kadar güçlü olur. Williard Marriott
Tanrı kuşları sevdi ve ağaçları yarattı. İnsan kuşları sevdi ve kafesleri yarattı. Jacques Deval
Arkadaşlık, her zaman gölge veren bir ağaçtır.  Calvin Coleridge
İnsanlar; çiçekleri severler ama koparırlar, ağaçları severler ama keserler, hayvanları severler ama avlarlar. Birisinin bana seni seviyorum demesinden çok korkuyorum.
Meyvesi olan ağaç başını yere eğer.  Anonim
Ağaç ne kadar uzarsa uzasın göğe değmez.
Sonbahara inat ağaç hala yeşermekte, geceye inat gün hala ağarmakta, ben ise kadere inat hala seni sevmekteyim. İnat bu ya, mahşere kadar Seni Seveceğim.
Her ne kadar bu hayatta hep yalnız kalmış olsak ta, sevdiğimiz bizi sırtımızdan vursa da, yıkılmayız ve hep ayaktayız. Her darbede yıkılmak değil zorluklar karşısında ayakta kalabilmektir yaşamak. Unutmayın ki ağaçlar ayakta ölür.
Yoksa ne çiçek açan ne de meyve veren bir ağaç mı olsaydım; çünkü verimli olabilmenin sancısı, kıraç olmaktan ağırdır ve eli açık zenginin çektiği acı dilencinin sefaletinden beterdir.
Mevsim ağlıyor bugün, özlüyor o aydınlık günlerini, ayrılıyor yapraklar ağaçlardan bir hasret rüzgârıyla. Bana Eylül'ü yaşatma ey sevgili.
Karakter bir ağaç gibidir ve şöhret de onun gölgesidir. Gölge olduğunu düşündüğümüzdür ağaç ise gerçeğin kendisidir. Abraham Lincaoln
Kendi yetiştirdiği çiçeğin, gölgesinden korkan ağaçlar, kurumaya mahkumdur her zaman.
Acele bir ağaçtır, meyvesi pişmanlıktır.
Büyük ağaçlar gölge vermekten başka işe yaramazlar.
Bir ağaç herhangi bir prensten daha soyludur. A. Pope
Ağaçların çiçekler gözü kuşlar dilidir. Cenap Şehabettin
Sen aklıma gelince her şey gülümserdi. Ağaçlar şarkı söyler, rüzgâr tatlı eserdi.
Ağaç kırılır dalı kalır baba gider namı kalır.
Eylem ve vicdan genellikle uyuşmazlar. Eylem, ağaçtan ham meyveleri toplamak isterken, vicdan onları gereğinden çok olgunlaşmaya bırakır, taa ki yere dökülüp ezilinceye kadar.
Ağaçlı köyü su basmaz.
Arkadaşlık, her zaman gölge veren bir ağaçtır.
Seni denizdeki kumlar, gökteki yıldızlar, ormandaki ağaçlar, dünyadaki insanlar, okyanustaki sular, sahildeki martılar ve güneşin ışıklarından daha çok seviyorum. Birlikte daha güzel günlere.
Ağaçtan düşen her yaprak kurumaya, gönülden düşen her insan unutulmaya mahkumdur.

Reklam Alanı

Diğer Güzel Sözler Yazıları

Reklam Alanı

Reklam Alanı