Sendeyim.net ekibi olarak 2025 yılında yine boş durmadık, sizler için harika Kıymet İle İlgili Sözler derledik. Birbirinden güzel sözleri bir araya getirdik ki duygularınıza tercüman olsun. Kıymet İle İlgili Sözler arayanlara ilaç gibi gelecek bu listeyi kaçırmayın. Çayınızı alın, kahvenizi koyun; güzel sözlere birlikte dalalım.
Yılın son gecesi, dostlarımızla bir araya gelmenin ne kadar kıymetli olduğunu hatırlatıyor. 2024, dostlukları daha da pekiştirdiğimiz bir yıl olsun.
Sevginin değerini, mutluluğun kıymetini, evliliğin kutsallığını biliyoruz. Biz, sizleri düğünümüze konuk, mutluluğumuza tanık olmaya davet ediyoruz.
Her sabah Rabbimize Dua etmeyi unutmayalım. Çünkü Allah bizi uyandırmayı unutmadı. Yaşadığımız her anın kıymetini bilelim, günaydın ve hayırlı sabahlar arkadaşlar.
Geçmiş bir tarih, Gelecek bir gizem, Bugün bir hediye, Her anın kıymetini bilmeli, insana değer vermeli, Günaydın değerli dostum.
Kendini keşfettirmek için bile kimi zaman kendi kıymetini düşürmen gerekir.
Şüphesiz ki Allah, sizin bedenlerinize, görünüşünüze ve mallarınıza değil, kalplerinize kıymet verir. Hadis-i Şerif
Ağlama. Ağlat ki, kıymetini bilsinler.
Ben kim miyim? Duymasını bilene ses. Çekmesini bilene nefes. Gitmesini bilene hedefim. Değerimi bilene sedef. Yaşamasını bilene hayat. Sevmesini bilene yürek. Yüreğini sunmasını bilene kıymet. Savaşmasını bilene zafer. Ben yürekliyim yüreğimin karşılığında yürek isterim.
Dostlar arasına hasret uçurumu girdiğinde, yıldızlarla vuslat köprüsü kurduk yürekten yüreğe. Gönlümüzün hasret günlüğüne unutmayı ve unutulmayı hiç yazmadık. Biz dostumuzu yüreğimize kanımızla yazdık asla silinmez dostlar kıymet bilmese de.
Bir Terazinin kalbi tek kişilik bir saraya benzer. Ve olduğu yerin kıymetini bilmeyenleri itecek çok kulesi vardır o sarayın.
Rastlarsan gözleri yaşlı yavruna, suçuna bağışla sarıl boynuna, biz bize yaşarken geldik oyuna, eller kadir kıymet bilmiyor annem, senin kadar kimse sevmiyor annem.
Kıymet bilmeyen kalbe sevgim haram, yolunu bekleyip gelmeyene yazıklar, sevdim deyipte aldatana lanet, beni sonsuza kadar sevene bu canım kurban olsun.
Kıymetimi bilmeyen vefasızlara da dua yolluyorum: Allah, yollarını açık etsin diye. Açık etsin ki; uzak olsunlar benden.
Gülmek, Allahın insanlara verdiği hediyelerin en kıymetlisi, en latifidir. Her aptal, her zalim, insanları ağlatabilir, fakat onları güldürmek kolay değildir.
Hayatın bir yarış değil, her saniyesinin tadı çıkarılması gereken güzel bir yolculuk olduğunu aklınızdan çıkarmayın. Dün tarih oldu. Yarın bir sır. Bugünün kıymetini bilin.
Dünya üç günlüktür; dün, bugün ve yarın. Dün geçti, yarın ne olur bilinmez, öyleyse bugünün kıymetini bil. Günaydın
Kimin düşüncesi, arzusu, maksadı yemek içmek (dünya) ise; kıymeti, bağırsaklarından çıkardığı kazurat kadardır.
Yarasa güneşten hoşlanmıyor diye güneş kıymetini kaybetmez.
Okuyarak anlayamazsın hiçbir zaman Hayat denen o kitabı. Kaybedince anlar insanoğlu elinde tuttuğu o kıymeti.
Tüm dünyayı karşısına alıp senin için savaşmayı da bilir bir Terazi. Kıymetini bilmezsen tüm dünyayı senin başına yıkıp gitmeyi de.
Bir Başağın gözyaşları kıymetlidir ve bir o kadarda anlamlı. Hayatında yeri olan insanlar için akıtır onları.
Kıymetli ... hocamızın kaza sonucu vefatını büyük bir üzüntüyle öğrendik kendisine yüce Allah'tan rahmet ailesine sabırlar diliyoruz mekanı cennet olsun.
Çocuklarınıza zengin olmayı değil, mutlu olmayı öğretin. Böylece, hayatları boyunca sahip oldukları şeylerin fiyatını değil, kıymetini bilirler.
Kıymet bilmeyene yoktur bizde sevgi, kıymet bilene vardır serserinin sevgisi.
Günaydın, elindekinin kıymetini bilen sadece ben demeyen, sevmesini öğrenmiş yapabilecekleri için söz veren herkese.
İyi sözlerin çok kıymeti vardır, para ile alınamaz.
Kıymet bilmeyen maşuktan vazgeçerim ama aşktan asla.
Her yüreğin rahatlamak, huzur bulmak için çekildiği bir köşesi vardır. Bende artık köşeme çekileyim. Yüreğiniz kıymet bilene emanet. İyi geceler.
Kişinin kıymeti dilinin altında ve kalemlerinin ucunda gizlidir. Onu söz ve yazı açığa vurur.
Önce aklına takar bir Boğa. Sonra farkında olmadan kalbine sokar ve kalbinden bir hiç olmadan çıkış yoktur. Yerinin kıymetini bil.
Sakın kendisine verdiğin kıymeti sana vermeyenle arkadaşlık kurma.
Ne ev sahibiyim bu alemde, Nede kiracı. Sadece bir ömür misafirim! Geldiğim saat belli, Gideceğim saat belirsiz. Yüreğim kıymet bilene emanet. Gerisi rabbime teslimiyet.! Gerçek sevgi ve sevenlerimizle birlikte olmak dileğiyle. Hayırlı Cumalar.
Eğer bu hayatta illa kıymet bilmek gerekiyorsa, sadece kendi kıymetini bil. Boşver be! Nasılsa her rüya güneşle sona eriyor.
AŞK terk etmez; sadece kıymetini bilmeyenler çeker gider; AŞK başka gönüller seçer.
Her türlü sıkıntıdan uzak, huzurun gölgesinde geçireceğiniz kıymetli günlerin ömrünüze yayılması dileğiyle hayırlı sabahlar.
Kalbim taştan kayadan olsa, sıcacık sevgi dolu bakışınla erir giderim. Gözlerinden bir damla yaş düşse bu dünyayı ateşe veririm. Sen benim kıymetlimsin. Nice senelere.
İnsanlar üç şeyin kıymetini bilemiyorlar. Boş zamanlarının, sağlıklarının bir de benim.
Severken anlamıyoruz değeri, gidince biliyoruz kıymeti, hasret elde öğrendim sevgiyi, gurbet ellerde anladım değerini.
Bir istiridyenin kıymetli incisini sakladığı gibi saklarım seni. Bir bahar dalının narin tomurcuklarını sakındığı gibi korurum seni.
Kıymetimi bilmen için gitmem mi gerek. Sevdiğini anla artık büyüdün bebek. Masal değil ki bu aşk öğrenmen gerek. Gitmesi kolay olur zor olan sevmek.
Gençler, siz almakta olduğunuz terbiye ve irfan ile, insanlık meziyetinin, vatan sevgisinin, fikir hürriyetinin en kıymetli sembolü olacaksınız.
Madem ki siz böylesine tutkunken o hep başkalarını seçmiştir mademki kıymetiniz. Bilinmemiştir o halde günah sizden gitmiştir.
Sevdiklerinizin kıymetlisi olmanız dileğiyle. Sağlık, huzur, bereket ve mutluluk dolu güzel bir gün diliyorum. Günaydın.
Kimileri toprak kadar kıymetli, kimileri bir ot kadar değersiz. Herkes bir şekilde yaşıyor işte. Kimileri şerefli, kimileri şerefsiz.
Kötü ve kalitesiz kişi kaliteli insanın kıymetini bilmez.
Kırgınım; kime olduğunu, neden olduğunu bilmeden. Belki hayata, belki kendime, belki de kıymet bilmeyen herkese.
İki nimet vardır ki, insanların çoğu onların kıymetini hakkıyla takdir edemezler: onlardan biri sıhhat, diğeri de boş vakittir. Hadis-i Şerif
Dünyada her şeye kıymet biçilebilir. Ama öğretmenin eserine kıymet biçilemez.
Sana kalkan eller taş olur. Görmezsen seni gözümden akan yaş olur. Kıymet bilemedik anacığım affet bizi. Ellerinden öperim, Doğum günün kutlu olsun.
Ucuz kalplerin talibi çok olur. Biz kıymetli olanını severiz.
Ey insanlar. Şüphesiz ki dünyada insanlara, iman ve sağlıktan daha kıymetli bir şey verilmemiştir. Böyle olunca, yüce Allahtan bunları isteyiniz. Müsned 1/8
Gerçeği aramak onu elde etmekten daha kıymetlidir.
Sevdiğine değmiyorsa, seveni ara. Kıymet bilmiyorsa, bileni ara. Baktın hiç olmadı, ne bileyim beni ara.
Hakiki dostluk sıhhatten farksızdır, kıymeti elden gittikten sonra anlaşılır.
Tutamadım verdiğim sözleri, silemedin yaşlı gözlerini, ölüm yakın görüyorum izlerini, hadi son bir kez tutayım ellerini, varlığımda kıymetimi bilmeyeni yokluğumla cezalandırırım.
Eşyanın fiyatını bilmek değil, kıymetini bilmek mühimdir.
Senle yendim makûs talihimi. Kırdım; umutsuzluğun-mutsuzluğun, kimsesizliğin-yalnızlığın birbirine sıkıca bağlandığı zinciri. Kıymetlim tut elimi. Eşim ol. Bir ömür boyu bırakma beni.
Konuşanın mevkii, bir fikrin kıymetini az çok değiştirir: ister istemez sözden ziyade söyleyene bakarız.
Ardımızda bıraktığımız zaman daha geniştir, bizi geri dönmeye çağıran ses daha karşı konulmazdır. Bu deyişte keskin gibi bir hava var, ama yanlış. İnsan yaşlanır, sonu yaklaşır, her an gitgide kıymetlenir ve anılarla kaybedecek zaman yoktur. Nostaljinin; matematik çelişkisini anlamak gerekir, ilk gençlikte yaşanan hayatın hacmi tamamen anlamsızken nostalji en güçlü noktasındadır.
Bir resim çerçevesi istiyorum, altın, gümüş filan olmasa da etrafı. Biliyorum ki dünyanın en kıymetlisi en paha biçilemezi dolduracak içini. İster el ele, ister sarmaş dolaş bana yaşamımın en güzel anını en güzel pozunu verir misin benimle bir çerçeve içine girer misin aşkım?
Göz bebeklerimiz, yavrularımızın evliliklerinin ilan edileceği bu güzel günde siz kıymetli dostları aramızda görmekten memnun olacağız.
Yüreğimiz darağacındayken bile ölüme koşup, sevdiklerimizin kıymetini hep bildik.
Mutluluk sahip olduğun değerlerdir, bunları kaybetmeden kıymetini bil. Dünyada eşsiz olduğunu sakın unutma. Birileri için özelsin, yeter ki fark edin. Hayatın her anı umutla yaşanır, bir an bile umutsuz olma. Kırılganlıklarınız ve dargınlıklarınız geçici, dostluklarınız kalıcı olsun, Gününüz en güzelinden ve sevgi dolu olsun, günaydın.
Sevgimin kıymetini bilmeyeni yokluğumla terbiye ederim.
Gençliğin kıymetini ihtiyarlar, huzurun kıymetini huzursuzlar, sıhhatin kıymetini hastalar, hayatın kıymetini ölüler bilir.
Bana ışığın kıymetini göstermen için dünyamı karartmana gerek yok.
İstediğin kadar güzel resim yap. Anlayan, kıymetini bilen olmadıktan sonra.
Dünya 3 günlüktür. Dün, bugün ve yarın. Dün geçti, yarının geleceği belli değil. Öyleyse bugünün kıymetini bil.
Geçmiş bir tarih, gelecek bir gizem, bugün bir hediye, her anın kıymetini bilmeli, insana değer vermeli, günaydın arkadaşım.
Toprak bir gün yağmurun kıymetini anlayacak; fakat o gün yağmur yağmayacak. N. Parra
Sen benim en kıymetlimsin, En güzel vazgeçilmezimsin. Sevmekle bitmeyenimsin, Sen benim hakikatlimsin. En derin, en içimdesin, Sen benim en güzel derdimsin
Bîçare hakikatler, kıymetsiz ellerde kıymetsiz olur.
Sen benim hayat arkadaşım ve en kıymetlimsin. Allah'ım sana sağlık, afiyet versin başımızdan ayırmasın. Nice senelere bir tanem.
Yaşarken kıymetim bilinmemişse, dost olup kalbime girmemişse, severek yüzüme gülünmemişse. Neyleyim ölünce gözyaşını.
Aklı olan kimse nefsine demelidir ki: Benim sermayem, yalnız ömrümdür. Başka bir şeyim yoktur. Bu sermaye, o kadar kıymetlidir ki, her çıkan nefes hiçbir şeyle tekrar ele geçmez ve nefesler sayılıdır, azalmaktadır. O halde bu günü elden kaçırmamak bunu saadete kavuşmak için kullanmamaktan daha büyük ziyan olur mu? Yarın ölecekmiş gibi bütün azalarımı haramdan koru.
Güzel ve huzurlu hayatımızın kıymetini bilmek için parıltılı hayatı olanların bir geçmişine baksınlar.
Ramazan ayı mübarek bir aydır. Allahü teâlâ, size Ramazan orucunu farz kıldı. O ayda rahmet kapıları açılır, Cehennem kapıları kapanır, şeytanlar bağlanır. O ayda bir gece vardır ki, bin aydan daha kıymetlidir. O gecenin Kadir gecesinin hayrından mahrum kalan, her hayırdan mahrum kalmış sayılır.
Kadir gecesini bin aydan daha hayırlı kılan şey Kuranın bugün inmeye başlamış olmasındandır. Kuranın kadrini, kıymetini bildiğimiz oranda Kadir gecesini ihya etmiş oluruz. Kuranın rahmet mesajları bütün insanları karanlıktan aydınlığa çıkarmayı ve onlara Hakkı batıldan ayırabilmek için yön göstermeyi hedeflemiştir. Kuranın ışığında Allahın sevgili kullarından olmamız dileklerimizle Kadir gecemiz mübarek olsun.
Zenginin malı, fakirin dölü kıymetli olur.