Sendeyim.net olarak 2025 yılında sizler için birbirinden anlamlı ve özel Bunlar İle İlgili Sözler hazırladık.En güzel ve en yeni Bunlar İle İlgili Sözler ile duygularınızı en etkileyici şekilde ifade edebilirsiniz. Güzel sözlerin gücüne inananlar için, özenle seçilmiş bu derlemeyi kaçırmayın!


Reklam Alanı

Bu Yazımızda Neler Bulacaksınız ? Göster

Bunlar İle İlgili Sözler 2025

Sendeyim.net ekibi olarak 2025 yılında yine boş durmadık, sizler için harika Bunlar İle İlgili Sözler derledik. Birbirinden güzel sözleri bir araya getirdik ki duygularınıza tercüman olsun. Bunlar İle İlgili Sözler arayanlara ilaç gibi gelecek bu listeyi kaçırmayın. Çayınızı alın, kahvenizi koyun; güzel sözlere birlikte dalalım.

Bunlar İle İlgili Sözler

Eller üç kısımdır: Alan el, veren el ve tutan el. Bunların en iyisi ise veren eldir.
İnsan her zaman aynı insanları görürse, bunları yaşamının bir parçası saymaya başlar. İyi, ama bu kişiler de bu nedenle, yaşamımızı değiştirmeye kalkışırlar. Bizi görmek istedikleri gibi değilsek hoşnut olmazlar, canları sıkılır. Çünkü efendim, herkes bizim nasıl yaşamamız gerektiğini elifi elifine bildiğine inanır. Ne var ki, hiç kimse kendisinin kendi hayatını nasıl yaşaması gerektiğini kesinlikle bilmez.
Kişilerin elde ettikleri olgunlukların tatları, huriler, köşkler ve cennetlere benzetilmiştir. Bunlara verilen adlar takma adlardır. Çünkü eksik, cahil ve kıt akılları bulunan kişilere gerçek bu vesile ile anlatılabilir.
Seni tanımıyorum. Belki cüzdanın kredi kartlarından geçilmiyor. Belki de son birkaç kuruşun kalmış, onlar da genelde buruşuk olurlar. Belki çok güzelsin, belki de yüzüne bakılamayacak kadar çirkin. Bunları geçelim. Tanımadığım senden istediğim tek şey var: Bu kitabı kitap gibi okuma. Bu harfler sadece sana ulaşmamdaki tek yol oldukları için buradalar. Telefonun bende olsaydı telefondan bunları sana anlatabilirdim.
Ey insanlar. Şüphesiz ki dünyada insanlara, iman ve sağlıktan daha kıymetli bir şey verilmemiştir. Böyle olunca, yüce Allahtan bunları isteyiniz. Müsned 1/8
Beyin saniyede 400 milyar parçalık bilgiyi işler. Biz bunların 2000 tanesini belleğe atarız. 2000 tanesinin farkında oluruz. Buz dağının sadece tepesinin gördüğümüz bir dünyada yaşıyoruz.
Aslında biz tüm kalbimizle sadece bir tek şeyle ilgileniyoruz eve bir şeyler götürmekle. Bunun dışında hayatla, yaşananlarla ilgili olanlar hangimiz bunlar için yeterince ciddiyete sahibiz, ya da zamana. Bu tür şeylerle korkarım ki hiçbir zaman tam olarak ilgilenmedik: yüreğimiz orada değil işte hatta kulağımız bile.
Bunlar ki, ellerinde bir kap içerisinde kireç tozu ve kömür külü olduğu halde günün belirli saatlerinde bu sokakları gezeler. Bu sokaklara tükürenlerin tükürükleri üzerine bu tozu dökeler ki yevmiye yirmişer akçe alsınlar; Maazallah herhangi bir gıda maddesi buhranı da vaki olabilir. Böyle bir hal karşısında bırakmış olduğum 100 silah ehl-i erbaba verile. Bunlar ki hayvanat-ı vahşiyyenin yumurtada veya yavruda olmadığı sıralarda Balkanlara çıkıp avlanalar ki zinhar hastalarımızı gıdasız bırakmayalar.
Ben bu hayatta sadece iki kişiye güvenirim. Bunlardan biri benim, diğeri de sen değilsin.
Dünya harcını kendisi alan padişah benden daha mutlu ve hiçbir bey de benden bahtiyar değildir; fakat siz bu zevki bilemezsiniz. Dünya hırsı peşinde olanların gözleri bunları seçemez, onlar tek gözlüdür.
Hep sevenler mi ağlar bu hayatta? Hep aşık olanlar mı ölür aşkının uğruna? Hep aşk acısı çekenler mi dertleri atar içine, işte benimkide bunlardan biri artık sonum ya ölüm yada bana vereceğin bir çözüm.
Medeniyetin temel unsurları adalet ve ahlaktır. Bunlar zayıfladıkça medeniyet çürür.  Hakan Yıldız
Bilmem, tanrım, beni yaratırken neydi niyetin, bana cenneti mi, cehennemi mi nasip ettin; bir kadeh, bir güzel, bir çalgı bir de yeşil çimen bunlar benim olsun, veresiye cennet de senin.
Hepimiz deniz kenarlarında veya ırmak kenarlarında oluşmuş küçük gölcükleri biliriz, bunların bir süre sonra denizle irtibatları kesilir. Durgun olduklarından bir süre sonra pislik dolmaya başlar ve daha sonra berbat bir görünüm alırlar. Bazı insanlar vardır kocaman dünyanın içinde kendilerine küçücük bir dünya yaratırlar ve bir süre sonra kendi dünyalarının içinde kaybolurlar. Yaşamla bağlantıları kesilir, sakın siz böyle yapmayın. Her şey yaşamaya değer ve yaşanacak çok şey var bunu sakın unutmayın.
Savaş ya da anlaşmaya başlamadan önce, tüm olasılıkları göz önüne almak akıllılıktır. Bunları iyice düşünün. Hareketlerinizin doğuracağı sonuçları gözden geçirin. Böylece en kötü duruma hazırlıklı olursunuz.
Akıl Ruh ve kalp üçü birbirinin temel şartlarıdır. Bunları bir ağaca benzetirsek biri gövde (kalp) biri yaprak (akıl) biri çiçek (ruh) konumundadır. Bunların bir arada olmasıyla hasıl olan insandır.
İçin temiz olmadıktan sonra hacı hoca olmuşsun; kaç para! Hırka;   tespih; post; seccade güzel: ama tanrı kanar mı bunlara?
Keşke hayatımın bazı bölümleri için şunları söyleyebilseydim, bunlar montaj.
Mutluluk sahip olduğun değerlerdir, bunları kaybetmeden kıymetini bil. Dünyada eşsiz olduğunu sakın unutma. Birileri için özelsin, yeter ki fark edin. Hayatın her anı umutla yaşanır, bir an bile umutsuz olma. Kırılganlıklarınız ve dargınlıklarınız geçici, dostluklarınız kalıcı olsun, Gününüz en güzelinden ve sevgi dolu olsun, günaydın.
Bir insanın sahip olabileceği en iyi yetenek; yapması gereken bir şeyi, yapması gereken zamanda ve yerde, yapılması gerektiği gibi yapması, Tüm bunları istese de istemese de yapmasıdır. Thomas Henry Huxley
Hatıralara değer biçemem, fakat bunlara bir parça güzel hatıra daha ekleyebilirim. Mutlu yıllar aşkım.
Komutanların daima yüksek amaçları olmalıdır; bunlar sıradan olan şeylerin güvenliğine sığınmadan, kendilerini farklı kılacak şeylerin peşinde olmalıdırlar.
Kalbimi ve ruhumu vermemin bir yararı yok, çünkü sen zaten bunlara sahipsin. O yüzden sana bir ayna getirdim. Kendine bak ve beni hatırla.
Üç şey vardır ki bütün günahların kaynağıdır. Bunlar: kin, hırs ve hasettir.
Karşılaşılan zorluklar ne kadar büyükse, bunların üstesinden gelmek o kadar gurur vericidir.   Epiktetos
Sana ne desem bilmiyorum baba mı, anne mi, yoksa bunların hepsinin olduğu bir insan olan abi mi? Canım abim seni çok özledim.
Yaşam ancak problemlerimizle yüzleşmeye başlayıp bunları çözmeye başladığımızda gerçek olmaya başlar. Bu olmadan daireler çizeriz ve yaşamaktan yoruluruz. Enerjinizi boşa harcamayın. Hayatla şimdi yüzleşin. Anonim
Yaşa. Sev. Gül! Bunlar eksik olmasın yaşamında. Yaşın kaç olursa olsun her şeyin en güzeli seninle olsun. Nice mutlu, neşeli ve yaşam dolu yaşlara. Canım kardeşim.
Haset, kıskançlık, hırs, her çeşit açlık, bunların tümü tutkudur. Sevme ise zorlama olmadan sadece özgür olunduğunda yaşanabilen, insan gücünü somutlayan bir eylemdir.
Bir Akrep olayların derinliklerine inmekten ve sonuçlara varmaktan fazlasıyla keyif alır. O, olayları olduğu gibi görebilir ve bir taraftan da bunların arkalarına gizlenen nedenleri sezebilir. Aslında unları tam olarak aklıyla yapıyor demek yanlış olur, çünkü istediği kadar zeki olsun bir Akrepi sonuca ulaştıran asıl şey kuvvetli sezgileridir.
Durmadan harcadığım şu gözlerimi al kurtar şu aranıp duran korkak ellerimi tut bu evleri atla bu evleri de bunları da göğe bakalım.
Sevdiğin seni sevmese de, gözleri seni görmese de, kalbi senin olmasa da bil ki senin içinde birilerinde bunlar vardır belki çok yakınında belki de imkânsız da.
İnsanın içinde durdurucu düzenekler zayıfsa, bunların dışarıda kurulması gereklidir, ahlaki öğretiler ve din sanıldığından da lüzumludur onun için.
Zayıflar her zaman adalet ve eşitlik isterler. Güçlülerse bunların hiçbirini takmaz.
Nedensellik, etkileşim, koşullar ve ayırt edici algılama. Dört büyük element bunlardandır.
Sana bütün bunları kim öğretti, Doktor? Yanıt anında geldi. Acı çekmek.
Yaşamak. Tabiatın en küçük kımıldanışlarını sezerek, hayatın sarsılmaz bir mantık ile akıp gidişini seyrederek yaşamak. Herkesten daha çok, daha kuvvetli yaşadığını, bir ana bir ömür kadar çok hayat doldurduğunu bilerek yaşamak. Ve bilhassa bütün bunları anlatacak bir insanın mevcut olduğunu düşünerek, onu bekleyerek yaşamak.
Güç ve güveni hep dışımda aradım. Ama bunlar insanın içinden gelir. Ve her zaman oradadırlar.
Şu bu anlama mı geliyor, bu şu anlama mı geliyor, tek bilmek istedikleri şey bunlar. Boş ver onları tatlım. Bence eğer bir şaire kendi yapıtını analiz etmesini sormayı göze alırsan sana şu cevabı verecektir: Eğer orda var diyorsan tatlım, ordadır.
Tanrı dünyayı yarattı ve insanlara verdi. Demek ki; dünyanın toprağı ve bu toprağın bütün ürünleri insanların ortak malıdır. Ben senin evinde kendi evim gibi oturabilmeliyim, sen benim eşyamı kendi eşyan gibi kullanabilmelisin. Çünkü bütün bunlar hepimiz içindir ve hepimizin malıdır.
Ne zor bir yaşantım oldu nede çok kolay yaşadım bu hayatta, ne bu kadar sevdim birini nede ağladım onun için bunlar şimdi sadece senin için ölüyor bir tanem seviyorum seni.
Martının denizi sevdiği kadar sevebilir misin? Toprağın suyu sevdiği kadar sevebilir misin? Leyla'nın Mecnun'u sevdiği kadar sevebilir misin? Hadi bırak bütün bunları da, benim seni sevdiğim kadar sen de beni sevebilir misin?..
Hayal kur, ne hayal kurmak istersen. Gez, nereye gitmek istersen. Ol, ne olmak istersen. Çünkü senin bir tane hayatın olacak ve sadece bir şansın var bütün bunları yapabilmek için seni çok seviyorum bir tanecik kardeşim nice yaşlara.
Kalbimde üç çiçek yetiştirdim. Sevmek, sevilmek ve beklemek.. Sen bunlardan ikisini kopardın, bana sadece biri kaldı beklemek, beklemek, beklemek.
Yaşa, Sev, Gül. Bunlar eksik olmasın yaşamında. Yaşın kaç olursa olsun her şeyin en güzeli seninle olsun bitanecik akrabam. Nice mutlu, neşeli ve yaşam dolu yaşlara.
Sabahımda, öğlenimde, akşamımda, gecemde sen varsın. Gözlerimde, kulağımda, ellerimde sıcaklığın var sevgilim. Rüyanda, düşlerimde, hayallerimde, sadece seni ezberledim. Mutluluğumda, gözyaşımda her zaman seni ilahım belledim biricigim. Bana bunları yaşattığın için teşekkür ediyorum biriciğim.
Eğer genç bir adama tek bir nasihat verecek olsaydım şunu söylerdim; Git, ömrün oldukça zorluklarla ve sorumluluklarla dolu bir hayat yaşa. Çünkü bunlarsız bir hayat, taşımaya değmeyen bir yüktür. Herbert Newton Casson
Zaman mı yoksa mekân mı bizi kavuşturmayan? Yoksa tüm bunlar da mı bir imtihan?
Ömrün gidişi bellidir, doğanın çizdiği bir tek yol vardır, basit bir yol ve her çağın kendisine göre bir durumu vardır; çocuklarda zayıflık, yetişkinlerde taşkınlık, orta yaşlılarda ağırbaşlılık, yaşlılarda olgunluk, doğal durumlardır, bunları zamanında kabullenmek gerekir.
Bir noktaya ulaşmanın yirmi değişik yolu olabilir. Ama bir an önce, bunlardan birine başlamalısınız.   Ralph Waldo Emerson
Gölgelerden asla korkmayın. Bunlar yakın bir yerde bir ışık olduğu anlamına gelir. Ruth Renkel
Yaşa, sev, gül, bunlar eksik olmasın yaşamında. Yaşın kaç olursa olsun her şeyin en güzeli seninle olsun. Nice mutlu, neşeli ve yaşam dolu yaşlara.
Kalbimde üç çiçek yetiştirdim sevmek, sevilmek, beklemek. Sen bunların ikisini kopardın bana kalan beklemek.
Özetlersek diyebiliriz ki, düş, düşü görenin kafasının bir sorunla meşgul olduğunu, ayrıca bu sorun karşısında ne gibi bir tutum takındığını ortaya koyar. Düşte düşü görenin çevresine karşı tutumunu etkileyen toplumsallık duygusu ve güçlülük eğilimi gibi iki etken özellikle rol oynar, en azından bunların düşte hafiften izlerini ele geçirmek mümkündür.
Bazı sabahlar uyanınca elime kahvemi alıp camdan bahçeme bakarım ve derim ki: Bunların ne kadar değerli olduğunu hatırla; çünkü bir gün kaybedebilirsin. Jim Carrey
Eğer bir adam marşla uyum içinde yürüyebiliyorsa, o değersiz bir yaratıktır.   Kendisine yalnızca bir omurilik yeterli olabileceği halde her nasılsa yanlışlıkla bir beyni olmuştur onun. Uygarlığın bu kara lekesi en kısa sürede yok edilmelidir. Emirle gelen kahramanlıktan, bilinçli ve bilinçsiz şiddetten, aptalca yurtseverlikten, tüm bunlardan nefret ediyorum. Ben savaşı ve o soğuk silahları öylesine tiksindirici ve aşağılayıcı buluyorum ki böyle iğrenç bir eyleme katılmaktansa kendimi yok ederim daha iyi. Benim anlayışıma göre sıradan bir cinayet, savaşta adam öldürmekten daha kötü değildir.
Bazı göstermelik tevazular vardır ki, bunlar sadece gizli olan gururu örtmeye yarar.  C. Rollin
İnsanlar hakkında konuşulanlara inanıp onlar hakkında karar verme. Başkasını övmeyenlere, yerenlere, kimseden hoşnut olmayanlara bakın; bunlar kimsenin beğenmediği insanlardır.
Zayıf, daima adalet ve eşitlik ister, hâlbuki bunlar kuvvetlinin umurunda bile değildir. Aristoteles
Rüzgâr ve martı sordular seni, neredesin. Nasıl derim terk etti, bırakıp beni gitti. Anladılar ki aşkımız bitti. Alay ettiler benle hep, sen oldun bunlara bak sebep. Martı dedi: gördüm onu belinde erkek kolu. Rüzgâr güldü halime, dedi: gidelim, düş önüme. Gidemem, dinle martıları. Bitmiyor alayları.
Yaşa, sev ve gül. Bunlar eksik olmasın yaşamında. Yaşın kaç olursa olsun her şeyin en güzeli seninle olsun. Nice mutlu neşeli ve yaşam dolu yaşlara canım teyzem.
Cennete ilk giren üç sınıf var. Bunlardan biri de adaletli hükümdardır. Hadis-i şerf meali
Ben bunları kendim için yapmıyorum. Kendim için yapsam evime kapanır dansımı orada yapar şarkımı orada söylerdim ve hiç sahneye çıkmazdım.
Hayal kur, ne hayal kurmak istersen. Gez, nereye gitmek istersen. Ol, ne olmak istersen. Çünkü senin bir tane hayatın olacak ve sadece bir şansın var bütün bunları yapabilmek için.
Başkasını övmeyenlere, yerenlere, kimseden hoşnut olmayanlara bakın; bunlar kimsenin beğenmediği insanlardır.
Aşk bazen beklemeyi sabretmeyi öğretiyor. Ama aşk bunları bana öğretmedi bekleyemiyorum gel artık.
Aşk iradenin ereğidir. Her çeşit dışsal emir ve baskılardan çok akla uymak gerekir. İradenin ereği olan bu aşktan başlayıp tutkuda sona eren bir yaşam mutludur. Bunlardan birini seçmem gerekse aşkı yeğ tutarım. Biz aşk karakteri ile doğarız. Aşk ruhumuz yetkinleştikçe gelişir ve bizi güzel görünen şeye sürükler. Bundan sonra artık bizim bu alemde sevmekten başka bir şey için var olduğumuzdan kim kuşkulanır? . Aşkın konusu güzelliktir ve insan evrenin en güzel nesnesi olduğu için dışarıda aradığı bu güzelliğin örneğini kendi içinde bulması gerekir. Bu itibarla insan ancak kendisine benzeyeni ve olabildiği kadar kendisine yaklaşanı sever. Sevmeye başlayınca eskisinden bambaşka bir insan olduğumuzu anlarız. Aşktan söz ede ede insan aşık olur. Pascal
Edep, devlet başkanları ve benzeri kişilerin tabiatına yerleşince bunu neticesi olarak iyilikler çoğalır, bunlar iyi olarak görülüp beğenilir. Böylece halk da bunların gerçek olduğuna inanır ve iyiliklerin kabulünde birleşir. İşte istenen istikamet budur.
Bana güç verdin, destek verdin, her zaman yanımdaydın, hayat boyu bütün bunlar için sana teşekkür edebilmem imkansız. Fakat yine de deneyeceğim. Her şey için teşekkür ederim baba. Seni çok seviyorum.
Yaşa, Sev, Gül. Bunlar eksik olmasın yaşamında. Yaşın kaç olursa olsun her şeyin en güzeli seninle olsun. Nice mutlu, neşeli ve yaşam dolu yaşlara. Canım halam.
Hayatımızda birçok acı vardır ve belki de bunların içinde etkisinden kurtulabileceğimiz tek acı acıdan kurtulmaya çalıştığımız zaman duyduğumuz acıdır. R. D. Loing
Zayıf, daima adalet ve eşitlik ister, halbuki bunlar kuvvetlinin umurunda bile değildir. Aristoteles
Düşünce goncadır; dil tomurcuk, eylem ise bunların arkasındaki meyve.   Ralph Waldo Emerson
Her insanı sevmez ikizler. Her insana değer vermez. Her insanı özlemez. Bunları yapıyorsa karşısındaki özel biridir.
Bizim dinimiz en tabi ve makul dindir ve ancak bundan dolayıdır ki son din olmuştur. Bir dine tabii olması için akla, fenne, ilme ve mantığa uygun olması lazımdır. Bizim dinimiz bunlara tamamen uygundur.
Yaşa, Sev, Gül. Bunlar eksik olmasın yaşamında. Yaşın kaç olursa olsun her şeyin en güzeli seninle olsun biricik amca kızım. Nice mutlu, neşeli ve yaşam dolu yaşlara.
Sakın tembellik ve sabırsızlık etme. Çünkü bunlar her şerrin anahtarıdır. Tembellik eden hiçbir hakkı eda edemez. Sabırsızlık eden de hiçbir hakka dayanamaz biraz sinirlenmekle haktan el çeker.
Alkoliksin dediler sebebini sormadılar, içiyorsun dediler neden demediler, bunlar aslında gerçek aşkı görmemişler.
Allah beni bu şehrin halkının müttefiki olarak bu zamana kadar sakladı. Biz bu şehrin düşmanlarına galip geldik ve onların vatanlarını aldık. Burayı Makedonyalılar Taselyalılar ve Moralılar almışlardı. Biz bunların bizlere karşı kötü davranışlarının intikamını yıllar geçmesine rağmen torunlarından aldık
Melekler görevlendirildiği insanlara iyiliği, güzelliği ve mutlu olmayı öğretirlermiş. Bende tüm bunları senden öğrendim canım ablam. Seni çok seven, her zaman sevecek kardeşin.
Matematik, sibernetik, fizik, müzik, tüm bunlar, eninde sonunda, sadece, insanlar şiir okumayı öğrensinler ve anlasınlar diye gereklidir.
Her şey yolunda gitmiyor bazen, ne yaparsan yap olmuyor yinede! En zoru da; bunlara rağmen gülümsemek zorunda kalmak işte.
Her gün hasretindeyim bu gece olduğu gibi. Uyumadan önce şunları söyleyeyim sana aşkım; keşke sabaha kadar uykusuz kalsam da sana bakabilsem. Keşke benim üzerimde yorgan olmasa donsam da senin yanında uyuyabilsem. Keşke gözlerimi kapattığımda ellerim yanımdaki yastığa dokunduğunda o yastığı boş bulmasam. Yine yalnız bir rüyaya dalıyorum. Sensizim iyi geceler! Bütün bunları yaşayabilmek için mutlu yarınlara kadar yalnız uyuyacağım sevgilim.
Nefis ve beden, tamah ve bencillikten ibarettir. Bunlar ise alçaklık ve küçüklükten başka bir şey değildir. Bunların açgözlülük ve bencillik illetlerinin, en güçlü ilacı sevgidir. Hz. Mevlana
Aç insanların karnını doyurduğum zaman bana kahraman diyorlar. Bunların neden aç olduğunu sorduğum zaman ise; bana komünist diyorlar.
Ama bunları nerede ve nasıl kullanacağını bilmezsen sabah rüzgârlarında savrulur gidersin.
Ramazan girip çıktığı halde günahları affedilmemiş olan insanın burnu sürtülsün. Anne ve babasına veya bunlardan birine yetişip de onlar sayesinde cennete girmeyen kimsenin de burnu sürtülsün. Ben yanında zikredildiğim zaman bana salat okumayan kimsesinin de burnu sürtülsün! (Tirmizi, Daavat 110, (3539)
Yaşa. Sev. Gül! Bunlar eksik olmasın yaşamında. Yaşın kaç olursa olsun her şeyin en güzeli seninle olsun. Nice mutlu neşeli ve yaşam dolu yaşlara güzel kalpli abim.
Güzel hareketleri övmek, bunlarda bir tür pay sahibi olmak gibidir.
Barışın beş düşmanı içimizdedir; açgözlülük, hırs, haset, öfke ve kibir. Bunlar ortadan kaldırılsaydı sarsılmaz bir sürekli barış içinde mutlu olurduk. Syrus
Adil davranmadıktan sonra, hacı hoca olmuşsun kaç para. Hırka, tesbih, post, seccade güzel ama Allah kanar mı bunlara?
Tüm bunlara rağmen seni yani yüreğimin yetimliğine rağmen seni, fevkalade seviyordum. Ne gariptir ki senin tanımınla aşk, bir insanı rağmenleriyle sevmekti.
Güç ve güveni hep dışımda aradım. Ama bunlar insanın içinden gelir. Ve her zaman oradadırlar. Sigmund Freud
Seni dünyada seven on kişi varsa bunlardan biri benim seni dünyada seven beş kişi varsa bunlardan biri gene benim seni dünyada seven bir kişi varsa o mutlaka benim seni dünyada seven hiç kimse yoksa bil ki ben ölmüşüm.
Her insanın dört gözü vardır. Bunların ikisi başındadır, bunlarda dünya işlerini görür. Diğer ikiside kalbindedir, bunlarda ahiret işlerini görür. Hadis-i Şerif
Bizim toplumumuzda çok acı gerçekler var. Bizim görmemezlikten geldiğimiz. Çünkü bu gerçekleri görmek insanı rahatsız ediyor. Zamanla bunların neden beni endişelendirdiğini düşündüm. Benim hayatımda her şey yolunda beni neden ilgilendirsin ki? İlgilendirir. Çünkü ben de bu toplumun bir parçasıyım.
Sabır ve zamandan kuvvetli bir şey yok: Her şeyi bunlar yapar. Tolstoy
Bana kullandığın o ağır laflar dönüp dolaşıp sana KDV olarak geri dönecek sen bunların hesabını yaparken ben sana gülüp geçeceğim.
Bir erkek, bir kadına mektuplar yazdığında bunu, ileride o kadını baştan çıkarmak için yaşayacağı ortamı hazırlamak için yapar. Bu kadın bu mektupları gizli tutarsa bunu, bugün gösterdiği ağız sıkılığının, gelecekte yaşayacağı serüveni güven altına alması için yapar. Bunları üstelik bir de saklarsa bu, gelecekteki serüveni bir aşk olarak düşünmeye hazır olduğunu gösterir.
Bir adam gelip İmam(as)dan yardım istediğinde İmam şöyle buyurdu: Ağır bir borcu, gücü aşan yüklü bir tazminatı ödemek ve aşağılayıcı fakirlik dışında ağız açmak doğru değildir. O adam: Bunlardan biri için gelmiştim dediğinde, İmam(as) kendisine yüz dinar verilmesini emretti.

Reklam Alanı

Diğer Güzel Sözler Yazıları

Reklam Alanı

Reklam Alanı