Sendeyim.net ekibi olarak 2025 yılında yine boş durmadık, sizler için harika Bey İle İlgili Sözler derledik. Birbirinden güzel sözleri bir araya getirdik ki duygularınıza tercüman olsun. Bey İle İlgili Sözler arayanlara ilaç gibi gelecek bu listeyi kaçırmayın. Çayınızı alın, kahvenizi koyun; güzel sözlere birlikte dalalım.
Fukaranın düşkünü, beyaz giyer kış günü.
Ay doğar ayazlanır, gün doğar beyazlanır, benim sevgili yârim, uyanmaya nazlanır.
Beşiktaş diyerek sana yüz vurduk, siyahın yanına beyazı koyduk, yıllardan beridir hep seninle olduk Beşiktaş sen bizim her şeyimizsin.
Beyin olanca gücüyle ilerlerken, cinsel sistemlerin korkunç etkinliği daha uykuda olduğu için çocukluk, hayatımız boyunca özlemle geri dönüp baktığımız masumiyet ve mutluluk dönemi, hayatın cennetidir, kayıp cennet.
Beyaz bir güvercin yolluyorum sana kanatlarında mutluluk yüreğinde sevgi ve sadakatkar beyaz tüylerinde umut ve gagasında iyi geceler öpücüğü yanağını uzat mucuk.
Kimseye kirli ayaklarıyla, beynimde gezme fırsatı vermem.
Arkamdan oynanan oyunları görmüyorum sanmayın; sadece çocukların beyin gelişimi için, oyuna ihtiyaçları var diye müsaade ediyorum.
Her ne kadar güçlü bir psikolojiye sahip olsa da bazen beyin olarak kendisini iflas etmiş gibi hissedebilir Terazi. İşte o zamanlarda ne o kendisini ne de siz Onu tanıyabilirsiniz. Bu yüzden nasılsa güçlü ve dirençli deyip yıpratmaya kalmayın Teraziyi.
Beyninin yapısını düşününce, insanın yeryüzünde yaptıkları çok az gelir.
Gece bir başka giyer siyahını, yıldızlar daha sönük olur, yakamozlar başka çizer denize kendini ve hayat daha kahpe oynar oyununu sen yanımda yoksan. Beyaz bir güvercin yolluyorum sana; kanatlarında mutluluk, yüreğinde sevgi ve sadakat, kar beyaz tüylerinde umut, gagasında iyi geceler öpücüğü, yanağını uzat.
Dağda üç beş domuz sürüsü. Tutturmuş bir Kürdistan türküsü. Eline almış bayrak diye bir masa örtüsü. Satsan beş para etmez ne dirisi ne de ölüsü. Soyu soysuz olan sensin toprak senin neyine. İte itlik yapıp kafa tutma beyine. Anlasa dediğimi sokaktaki köpek ağlar haline. Duy ulan soysuz Ne Mutlu Türküm Diyene! Size tek sözüm budur.
Bizim için her zaman siyah ve beyaz vardır arası gri yoktur.
Beyaz giyiyorum söz oluyor, siyah giyiyorum toz oluyor. Ben şimdi ne giyeceğim.
Bir umut kuşu çiz yüreğime beyaz olsun tüyleri kalbin kadar temiz olsun. Bir kanadı senin için diğer kanadı da sevdiğin için çırpsın.
Benim çapımda bir beyin besinini ineklerden almaz. Vejetaryendir.
Günaydın, pozitif düşün bugün, önce gülümse sonra gül kahkaha at ve hatta katıla katıla gül korkma siyah renk gidecek önce günün pozitifleşecek gökkuşağı gibi aynen renk renk, bil ki yedi renkten oluşan renk beyazdır ve gülmek bulaşıcıdır haydi, bulaştır!
Sen elin cilalı mermer taşlarında kibar beylerle dans ederken, Ben her gün azraillen dans ediyordum!
Ebedi sevgi yolunda attığınız bu ilk adımda belki yanınızda yoğum ama bilin ki tüm kalbim sizinle. Beyaz güvercinler yolluyorum size buralardan, hayatınıza sevgi, mutluluk ve huzur versin diye.
Aptal ata binmiş, bey oldum sanmış. Türk Atasözü
Bunuda yaz hakim bey, umuda kelepçe vurulmaz.
Dünya harcını kendisi alan padişah benden daha mutlu ve hiçbir bey de benden bahtiyar değildir; fakat siz bu zevki bilemezsiniz. Dünya hırsı peşinde olanların gözleri bunları seçemez, onlar tek gözlüdür.
Saflığın, dürüstlüğün, sevginin, onurun, mutluluğun, özgürlüğün, çiçeğidir beyaz gül. Yüreğinizdeki beyaz gülünüz solmasın.
Neyin kafasını yaşadıklarından ziyade, kafasının içinde beyin olup olmadığını merak ettiğim insanlar var.
Süperman de uçuyor ama kimse ona kuş beyinli muamelesi yapmıyor.
Çıplak bedenler bizi şaşırtmıyor artık, çıplak beyinlerdir varlığına dayanamadığımız.
Sağlıklı beyin sağlıklı vücutta bulunur sözüne katılmıyorum. Öküz gibi bir sürü beyinsiz tanıyorum.
Tıpkı altın miğferli, beyaz kanatlı, kırmızı şallı o kadının dediği gibi; adalet acıtıyor bazen ama ben hep inandım çünkü adil olmak uğruna bir tarafını kesebiliyorsun kalbinin ellerinle ama hep inandım bu dünya üstündeki ben ve ilahi inancım adalete hep inandı zor olsa da.
Dünyada 2 renk gül olsun, biri kırmızı diğeri beyaz. Sen beni unutursan kırmızılar solsun, ben seni unutursam beyazlar kefenim olsun.
Büyük beyinler fikirleri, orta beyinler olayları, küçük beyinler ise kişileri konuşur. Hyman Rickover
Beyin sadece odaklandığı ve gördüğü nesneleri kaydeder. Kamera ise bizim gördüklerimizden daha fazlasını kaydeder çünkü bir önyargısı yoktur.
Beyaz bir güvercin yolluyorum sana. Kanatlarında mutluluk, yüreğinde sevgi ve sadakat, kar beyaz tüylerinde umut ve gagasında iyi geceler öpücüğü, yanağını uzat hayatım. Sevgililer günümüz kutlu olsun.
Dünya bir gökkuşağı, zihin bir prizma ve varlık ise beyaz bir ışındır.
Kedi gidince fare bey olur.
Bedenlerimizi şekle sokmak için ne çok uğraş veriyoruz. Hâlbuki beyinlerimizi, düşünce ve algılarımızı geliştirmek için çabamız ne kadar az.
Güçlü olan, yenilmeyen yalnız azimdir. Yahya Kemal Beyatlı
Yağmurlu bir günde görmüştüm seni üstünde çubuklu formalar vardı. O anda tutuldum aşık oldum, hayatın anlamı siyah beyazdı. Ölümle yaşamı ayıran çizgi siyahla beyazı ayıramaz ki, her yolun sonunda ölüm olsa da sevenleri kimse ayıramaz ki.
Çok insan tanırım bir beyni olmadığı için, kafaları hiçbir şeye bozulmayan.
Meğer dilimdeki ve beynimdeki en güzel kelime senin adınmış. Sana her seslenişimde ya acım diniyor ya da sevgim coşuyor. Anneler Günün Kutlu Olsun Canım Annem.
Meğer dilimdeki ve beynimdeki en güzel kelime senin adınmış. Sana her seslendiğimde ya acım dinmiyor ya da sevgim coşuyor. Kadınlar günün kutlu olsun.
Beyaz gelinlik yakışır sana, güzel sözlerimin ilahısın sen ey sevgili. Mutluluğum adıdır ismin, benimle evlenir misin?
İnsan beyni sahibinin ihtiyaçlarından fazla gelişmiş bir araca benzer. A. R. Wallece
En basit yalanları gözüme bakarak söyleyen ahmaklar tanıdım. Bense onların cahil cesaretlerine ve kuş beyinlerine hayrandım.
Benim Ehl-i Beytimi kendi aranızda, vücuttaki baş ve baştaki iki göz gibi kabul edin. (Tabiatıyla) Baş, gözler olmadan yolunu bulamaz.
Keşke şansını zorladığın kadar beynini zorlasaydın.
Tıp ilmi ki beyte sığdırılmıştır. Ve söylemenin güzeli de kısa söylenmesindedir. Az ye! Yedikten sonra hazm oluncaya kadar başka bir şey alma! Zira şifa yemeğin hazm olunmasındadır. İnsanın sağlığını bozan yemek üzerine yemek yemektir. O yüzden tıpta, hastalık ve sağlığın sebeplerini bilmemiz gerekir.
Türkiyede beyzbol sporu yapılmamasına rağmen en çok beyzbol sopası alan ülkeler arasında 3. Sıradayız. Neden acaba ?
Beyaz bir güvercin yolluyorum sana bu mesajla birlikte. Bu bir barış mesajı! Tüm kırgınlıkları yok etsin ve sen özürlerimi kabul et diye Bu mesaj sana ne mi söylüyor? Dinle, diyor ki: kırdım seni ama inan çok üzgünüm. Bugün için özür dilerim. İstediğim tek şey beni affetmen ve yine eski gibi olmamız. Seni seviyorum!
Damı basit yapılmış bir eve yağmur dolması gibi, derin düşünmeyen beyine de tutku öyle dolar.
Beni yüreklendirecek bir söz söyle şehrin tutsaklarını salayım kalbimden beni yüreklendirecek bir söz söyle kurşunu beynime sıkayım öylesine.
Parçaları kaybolmuş puzzle gibi artık insanlar. Kiminin ruhu, kiminin beyni ve birçoğunun bir kalbi yok.
Reset atıyorum kalbime, format atıyorum beynime, yeniden yüklemek istiyorum seni bedenime.
Beyaz bir güvercin yolluyorum sana; kanatlarında mutluluk, yüreğinde sevgi ve sadakat, kar beyaz tüylerinde umut, gagasında iyi geceler öpücüğü, yanağını uzat.
Kadınları anlamak istiyorsanız bir saat açık havada durun. Ne alaka diyorsanız, zaten anlamayacaksınız en azından beyninize oksijen gitsin!
Dünyada iki gül olsun biri kırmızı biri beyaz, sen beni unutursan kırmızı gül solsun, ben seni unutursam beyaz gül kefenim olsun.
Rüyalarımdan gerçeğime, karanlıktan ışığa geçişime, gündüzden geceme, dünümden yarınıma ortak, sesime, nefesime, sensiz aciz bedenime destek, ruhuma, kalbime, beynime eş ol istiyorum. Gelip hep benimle ol istiyorum.
Saf duygularımı kalbine, güzel sözlerimi beynine, sana aşık olan bu bedeni ellerine bırakıyorum biriciğim.
Deprem gibi girdin gönlüme, fay hattı çizdin beynime, enkazlar bıraktın kalbimde, artçılar hala devam ediyor.
Önce kendime sonra evime sonra evimdekilere, sonra kapılarımı açtığımda bana değen ne varsa yüreğimle beynim arası çizgi derinliğince günaydın.
Beyaz adam savaştı, biz öldük.
Bir kurşun sıkılsa beynime unutucağımı mı sanıyorsun seni kalbimi sökseler sevmiyecem mi sanıyorsun.
Dünyada iki renk gül olsun, biri kırmızı diğeri beyaz, sen beni unutursan kırmızılar solsun, ben seni unutursam beyazlar kefenim olsun.
Sen uzaklardayken ben yıldızları seyrettim tutam tutam ışıklarını çekip içime, sen uzaklardayken ben gidişini resmettim umudun beyazıyla karanlığı tuval yapıp gelişini bekledim.
Beyaz saç, aklın değil yaşın işaretidir.
Deprem gibi girdin gönlüme, fay hattı çizdin beynime, enkazlar bıraktın kalbimde, artçılar hala devam etmekte.
Gözlerin bir çığlık, bir yaralı haykırış gözlerin bu gece çok uzaktan geçen bir gemi ellerin bir martı, telaşlı ve ürkek ellerin fırtınada çırpınan bir beyaz yelken.
Türkler, Türk soyundan gelenlerle Türk soyundan gelmişler kadar Türkleşip kendini o soya bağlayan ve beyninde hiçbir yabancı ırk düşüncesi bulunmayan fertlerin topluluğudur.
Teşekkür ederim böyle baktığın için. Teşekkürler aklımda kaldığın için. Karanlıktan korkmuyorum eskisi gibi. Senin yanın en aydınlık beyaz benim için.
1903'de doldu yürekler, yer siyah gök beyaz şampiyon Beşiktaş.
Beyaz güvercinler yolluyorum size buralardan, hayatınıza sevgi, mutluluk ve huzur versin diye. Ömür boyu Mutluluklar dilerim.
İnsan beyni zihnin rahmidir, boşalır kederler ve fikirleri doğurur.
Meğer dilimdeki ve beynimdeki en güzel kelime senin adınmış. Sana her seslenişimde ya acım diniyor ya da sevgim coşuyor. Doğum günün kutlu olsun babacığım.
Ben tekim benim beyaz sayfamda kalemimde silgimde sevdiklerimin elinde. Ben yazarım ben silerim.
Beni eleştireceğine git beynini geliştir.
Siyahın yanına beyaz koyduk, yıllardır bu renklere biz baş koyduk, yağmurlarda çamurlarda statları doldurduk. Beşiktaş sen bizim her şeyimizsin.
Kalbim adını çıkardı beynim anılarıma reset attı şimdi hatırlamıyorum seni pardon ama isim neydi?
Bilim atom bombasını üretti, fakat asıl kötülük insanların beyinlerinde ve kalplerindedir.
Bir zihni korumak için beyni ne kadar harcayabiliriz.
Erkek hanımına, hanım da beyine sevgiyle baktıklarında, Cenab-ı Hak ta onlara rahmetle bakar. Şayet erkek, hanımının ellerini ellerine alırsa, her ikisinin de günahları parmaklarının arasından dökülür gider.
Bazen gökyüzünde siyah bulutlar olur; gökyüzü bu siyah bulutlar yüzünden değişmez. Ve bazen beyaz bulutlarda olur ve gökyüzü bu beyaz bulutlar yüzünden de değişmez. Bulutlar gelirler ve giderler gökyüzü baki kalır. Sen gökyüzüsün ve düşüncelerde bulutlardır. Eğer düşüncelerini titizlikle izlersen, eğer onları kaçırmazsan, eğer onlara doğrudan bakarsan ilk şey bunu anlamak olacaktır ve bu çok büyük bir anlayıştır. Bu senin aydınlanmanın başlangıcıdır. Artık sen uykuda değilsin, artık gelip giden bulutlarla özdeş değilsin, artık sonsuza dek baki kalacağını biliyorsun. Tüm kaygı yok olur.
Ağladıkça gözyaşlarım dökülür yeşertir kuru toprakları. Diz çöker, yalvarırsın önünde cennetin beyaz kapıları. Can verirken umutların yetişir annenin kalbi, duaları şükreder gülümsersin. Tanrı aslında sever hepimizi.
Meğer dilimdeki ve beynimdeki en güzel kelime senin adınmış. Sana her seslenişimde ya acım diniyor ya da sevgim coşuyor, annem. İyi ki doğdun güzeller güzeli canım annem.
Gece bir başka giyer siyahını, yıldızlar daha sönük olur, yakamozlar başka çizer denize kendini ve hayat daha kahpe oynar oyununu sen yanımda yoksan. Beyaz bir güvercin yolluyorum sana; kanatlarında mutluluk,
Mavi giyer bulut olurum, yeşil giyer bahar olurum. Belki bir gün beyaz giyerim de senin olurum.
Bazı kızlar gerçekten manken gibi. Hani şu vitrinde duran beyni olmayan.
Biz tıpkı Resulullah (sav) gibi verdiği sözü yerine getirmeyi kendisi için borç bilen bir Ehl-i Beytiz.
Beyazlardan korkmalısın dediler bana ama burada bütün suçları benim ırkım işliyor.
Kader beyaz kağıta sütle yazılmış yazı, elindeyse sıyır beyazdan beyazı. Tanrımdan umuyorum ki seni kaderime yazmış olsun.
Siyah asfaltlara inat, kar beyaz hayaller seriyorum yoluna.
Olumsuz düşünceleri sildim artık beynimden seninle ilgili düşünceler kuruyorum kalbimden seviyorum seni en derinden duygularımla besliyorum adını kalbimde sevgilim.
Babası ölen bey, anası ölen kadın olur.
Sen hayallerimin celladı, umutlarımın katili ve zavallı bir ömrün acımasız Azraili. Beynimdeki tek kurşunla vurdum kendimi, gelip alabilirsin emanetini.
Yüzünüze bakıp, utanmadan yalan söyleyecek cesaretleri vardır da. Sizin onlardan daha zeki olabileceğiniz ihtimalini düşünebilecek beyinleri yoktur.
Ne kalbim kaldı kırılmadık, ne aklım kaldı çalınmadık. Ne anlayabiliyorum, ne de hissedebiliyorum. Çünkü anlamak beynin, hissetmek kalbin işidir.
Yıldızlar (denizlerde yolunu kaybedenlerin) boğulmaktan emanda kalmalarına (kurtulmalarına) vesiledir; benim Ehl-i Beytim ise ümmetimin ihtilaftan emanda kalmalarına vesiledir. Bu yüzden Araptan bir kabile onlarla muhalefet ederse ihtilafa düşer ve şeytanın hizbinde yer alır.
Bütün renkler aynı hızda kirleniyordu. Birinciliği beyaza verdiler.
Ağustosta beynin kaynasın, kışın da tencere kaynasın.
Kar eriyince beyaz kalır mı gece. Umut tükenince yine çarpar mı bir kalp. Düşünce gülümser mi çocuklar.
Bu sevgililer gününde beyaz bir güvercin yolluyorum sana kanatlarında mutluluk, yüreğinde sevgi ve sadakat, kar beyaz tüylerinde umut ve gagasında iyi geceler öpücüğü, yanağını uzat.
Dünyadaki hiçbir yol kalp ile beyin arasındaki kadar uzun değildir. Selma Lagerlöf
Gece bir başka giyer siyahını, yıldızlar daha sönük olur, yakamozlar başka çizer denize kendini ve hayat daha kahpe oynar oyununu sen yanımda yoksan. Beyaz bir güvercin yolluyorum sana; kanatlarında mutluluk, yüreğinde sevgi ve sadakat, kar beyaz tüylerinde umut, gagasında iyi geceler öpücüğü, yanağını uzat. Muuckk!!!