Sendeyim.net ekibi olarak 2025 yılında yine boş durmadık, sizler için harika Beş İle İlgili Sözler derledik. Birbirinden güzel sözleri bir araya getirdik ki duygularınıza tercüman olsun. Beş İle İlgili Sözler arayanlara ilaç gibi gelecek bu listeyi kaçırmayın. Çayınızı alın, kahvenizi koyun; güzel sözlere birlikte dalalım.
Bu sene şampiyon görelim sizi, ölmeden mezara koymayın bizi. Korkutmaz bizleri musalla taşı, ölümüne seviyoruz Beşiktaş'ı.
Aşk haftada beş lira ile geçinemez. Somerset Maugham
İyiliğin şartı beştir: Tez olmalı, gizli olmalı, gözde büyütülmemeli, sürekli olmalı ve yerini bulmalı.
Beş parmağın beşi de bir değil
Ağaca beşikten mezara kadar muhtacız Türk Atasözü
Ey sevdam! Beşinci mevsimim sensin. Sen sadece sen değilsin, bensin; bendesin, benimsin.
Üç kuruşluk insana beş kuruşluk değer verirsen kalan iki kuruşa da seni satar!
Bu dünya beş para bile etmez, unutma. Kendini dünyalar kadar değerli sananlar ise kendi fiyatını belirliyor aslında.
Ağaca beşikten mezara kadar muhtacız.
İlim beşikte başlar, mezarda biter.
Güzelliğin beş para etmez bu bendeki aşk olmasa. Aşık Veysel
Benim için yaşlı olmak, kendi yaşımdan on beş yaş daha büyük olmaktır.
Beş duyu organın var, ama beni hala biyerinden anlıyorsun ya pes.
Siyahın yanına beyaz koyduk, yıllardır bu renklere biz baş koyduk, yağmurlarda çamurlarda statları doldurduk. Beşiktaş sen bizim her şeyimizsin.
Bazen hüzün, bazen keder senin sevgin bir ömre bedel. Beşiktaş sen bizim gururumuzsun.
Yıllarca kahrolsak dertten kederden. Bilsek ki kellemiz kopar bedenden. Aşkımız harbiden hem de derinden. Asla vazgeçmeyiz Beşiktaş senden.
Kız beşikte çeyiz sandıkta.
Babama değerimi sordum dünyalar kadar dedi. Dünyanın değerini sordum beş para etmez dedi.
Beş kuruşluk fener o kadar yanar.
Ben dostlarımı hiç satmadım. Çünkü ya beş para etmez çıktılar ya da paha biçilemez.
Eski dünya, yenidünya, bütün akvam-ı beşer kaynıyor kum gibi, tufan gibi, mahşer mahşer yedi iklimi cihanın duruyor karşısında, ostralya ile beraber bakıyorsun: kanada! Çehreler başka, lisanlar, deriler rengarenk; sade bir hadise var ortada: vahşetler denk.
Yakışır sana yakışır, sana şampiyonluk yakışır, sen âlemde teksin, değişilmezsin. Beşiktaş sen bizim her şeyimizsin.
Aramızda üçün beşin lafını yaptık be sevgili. Ben aşk dedim üç harf, sen gurur dedin beş harf.
Beşiktaş'ım hayat sensin, dünyam sensin, her şey sensin. Gelecekse tüm acılar biz hazırız senden gelsin. Bu sevdadan vazgeçersek, Allah belamızı versin.
Sarıldığına huzurlu hissettiğin bir ailen ve güvenebileceğin üç beş gerçek arkadaşın varsa, parayla kazanılamayacak bir servete sahipsindir.
Beşeri kanunları yalnızca iki kişi çiğner: Deli ve dahi.
Dağda üç beş domuz sürüsü. Tutturmuş bir Kürdistan türküsü. Eline almış bayrak diye bir masa örtüsü. Satsan beş para etmez ne dirisi ne de ölüsü. Soyu soysuz olan sensin toprak senin neyine. İte itlik yapıp kafa tutma beyine. Anlasa dediğimi sokaktaki köpek ağlar haline. Duy ulan soysuz Ne Mutlu Türküm Diyene! Size tek sözüm budur.
Hep söylüyoruz; namaz beş vakit, ahlak ise yirmi dört saat farzdır.
Beş para eder mi varlığın! Yokluğun beni acıtsın, alem affetsin seni. Ben affetmem. Nerde unuttuysan beni orda kal.
Kuruşu kuruşuna hesapladım seni. İnan beş para bile etmedin.
Her ne var dünyada şerh eyler kalem; aşkı anlat derseniz çatlar o dem. Aşkı tefsir et desek; aciz kalır beşer, aşkı tefsir etse ancak aşk eder.
Dünya beş şeyi yaşamına uygulayabilmeye kusursuz erdem denir: Ağırbaşlılık, cömertlik, içtenlik, doğruluk, saygı. Konfüçyüs
Bu mesajı beş arkadaşına yolla, eğer bu sms zincirlerini kırarsan hayat boyu aşk hayatın kötü gidecek, eğer zinciri devam ettirirsen yirmiiki gün içinde gerçek sevgiye kavuşacaksın.
Beşiktaşlı olmayanlara sesleniyorum. Bir gün bu takımı sevmeyeceksiniz ona tapacaksınız.
Elbet sefil olursa kadın, alçalır beşer.
Senden benden önce de vardı bu gün bu gece felek dönüp durmadaydı hep bu gördüğünce usulca bas toprağa, çünkü bastığın yer bir güzelin gözbebeğiydi beş on yıl önce.
Söz bizde, beste bizde, taklit yok bizde, mevzuda takmayız geri vitese, Beşiktaşda Kadıköyde kral biziz bu alemde.
Beşiktaş diyerek sana yüz vurduk, siyahın yanına beyazı koyduk, yıllardan beridir hep seninle olduk Beşiktaş sen bizim her şeyimizsin.
Acz-i beşeri [insanın acizliği], fakr-ı insani çok şeye muhtaç oluşu] değişmiyor, ziyadeleşiyor. Beşer (insanın) yolculuğu kesilmiyor, sürat peyda ediyor.
Bilmediği beş vakit namaz, bilir de yanına varmaz.
Hocaya senin değerini sordum dünyalara bedel dedi, Dünyanın değerini sordum beş para etmez dedi.
Üç kuruşluk insana beş kuruşluk değer verirsen, iki kuruşa satar.
Delikanlı adam renkli takım tutmaz. Beşiktaşım sen bana babamdan kalan miras, oğluma olan borcumsun.
Benim hakkımda ne düşünüyorsan Allah sana beş bin mislisini versin.
Barışın beş düşmanı içimizdedir; açgözlülük, hırs, haset, öfke ve kibir. Bunlar ortadan kaldırılsaydı sarsılmaz bir sürekli barış içinde mutlu olurduk. Syrus
Şu araba benim olsun, beş milyar borcum olsun. Satınca öderim.
Elbet sefil olursa kadın, alçalır beşer. Tevfik Fikret
Gün doğdu uyandık statlara dayandık, Beşiktaşın uğruna bayraklarla donandık.
Övünmekte çok haklıyız çünkü Beşiktaşlıyız.
Serseriyiz kalbimiz atar saniyede beşyüz kere aşık olursa kalbimiz kan yetmez bu bedene.
Dağda 3-5 koyun sürüsü. Tutturmuş bir Kürdistan türküsü. Eline almış bayrak diye bir masa örtüsü. Satsan beş para etmez ne dirisi ne ölüsü. Sen soyu soysuz toprak senin neyine. İte itlik yapıp kafa tutma beyine. Anlasa dediğimi sokaktaki köpek ağlar haline.
Saatler gibi, tıkır tıkır işlerken, ben beş olsam sen yirmi beş geçiyor ol, ben üç olsam sen çeyrek geçiyor ol, altı olsam, buçuk, iki olsam on geçe, dört olsam yirmi geçe, on iki olsam sende tam üstümde benle on iki ol, ne bir dakika ileri ne bir dakika geri hep eşit hep birlik ol istiyorum. Zamanı beraber tutalım gel hadi.
İnsan üç beş damla kan, ırmak üç beş damla su: bir hayata çattık ki, hayata kurmuş pusu.
Hayat ne kadar uzun ama sana olan aşk o kadar sonsuz. Çünkü biz hakiki Beşiktaşlıyız.
Seni dünyada seven on kişi varsa bunlardan biri benim seni dünyada seven beş kişi varsa bunlardan biri gene benim seni dünyada seven bir kişi varsa o mutlaka benim seni dünyada seven hiç kimse yoksa bil ki ben ölmüşüm.
Ilık tebessümler vaktine beş kala solan, kahkahalar gibiyim. Yarısında yutulmuş, sevinç çığlıkları dolu boğazım.
1903'de doldu yürekler, yer siyah gök beyaz şampiyon Beşiktaş.
Vitesi beşe, kafayı sana taktım.
Çoğu zaman üç beş kişi için yazdığımızı sanırız, onlar bizi okumazlar. Asıl seslendiklerimiz, hiçbir zaman tanımayacağımız, başka üç beş kişidir.
Eğer bir ağacı kesmek için bir saatim olsaydı, ilk kırk beş dakikada sadece baltamı bilerdim.
Biz üç kuruşluk adam değiliz dostum bize beş kuruşluk şekil yapma.
Yaşam, üç beş parça şeyin durmadan yer değiştirerek ürettiği sonsuz sayıda aslı olmayan görüntüdür. İki hidrojenden bir helyum, üç helyumdan bir karbon, trilyonlarca karbondan insan, milyonlarca trilyon karbondan dünya. Bu kadar ve başka bir şey yok.
Kuruşu kuruşuna hesapladım seni; inan beş para etmiyorsun.
Bazen hüzün, bazen keder senin sevgin bir ömre bedel. Beşiktaş sen bizim her şeyimizsin.
Üç kuruşluk insana beş kuruşluk değer verirsen kendini on kuruşluk hissedermiş. Şimdi aynaya bak ve o üç kuruşluk suratına tükür.
Türkiyede üç büyük var; Fenerbahçe, Beşiktaş, Trabzonspor. Birde en büyük var Galatasaray
Kendini dünyalar kadar değerli zannedenlere kısa bir not: Dünya beş para etmiyor.
Beş vakit namaz, bir cuma namazı diğer cuma namazına, bir Ramazan ayı diğer Ramazan ayına hep kefarettirler. Büyük günah irtikâp edilmedikçe aralarındaki günahları affettirirler. Tirmizi
İyiliğin şartı beştir: Tez olmalı, gizli olmalı, gözde büyütülmemeli, sürekli olmalı ve yerini bulmalı. İbni Sina
Dünyada iki tür taraftar vardır: Beşiktaşlı olanlar, Beşiktaşlı olduklarının farkına varamayanlar.
Eğer unutmak yedi harfi yan yana getirmek kadar kolay olsaydı, biz de beş harfi yan yana getirip mutlu olurduk.
Sıfırdan başlarsın yaşama, bir bakmışsın girivermiş hayatına, ikide bir özlersin, üç günlük ayrılık ölüm gibi gelir, dört gözle beklersin, beş vakit namazdan daha bağlısındır, altı üstü insandır halbuki, yedi kat göklerde hissettirir kendini, sekiz köşesindir mutluluktan, dokuz doğurursun beklemekten, O'nu seversin; O'nu çok seversin. Allah seni öyle güzel yaratmış ki üzmeye cesaret ister. O kadar tatlı yaratmış ki kıymaya yürek ister. Öyle güzel gönül vermiş ki onu kazanmak dünyaya bedel.
Beşiktaş'ım benim biricik sevgilim, seninle ağlarım seninle gülerim, söyle senden başka kimim var benim.
Ben bir gün Fenerli olabilirim ama sen asla Beşiktaşlı olamazsın. Beşiktaşlı olunmaz doğulur.
Bu zamanda az dostun olsun, daha iyi! Herkesle uzaktan hoş beş edip geçmeli, can gözünü açınca görüyor ki insan; en büyük düşmanıymış en çok güvendiği. Yalan mı?
Erkekler belediye otobüsü gibidir. Birini kaçırırsan beş dakika sonra öbürü gelir.
Beş para eder mi varlığın. Yokluğun beni acıtsın, âlem affetsin seni. Ben affetmem.
Senin Allah (c.c.)a erişmen mümkün değildir. Zira daha beşer makamı dahi senin için örtülüdür. (Molla için söylenen söz) Muhammed İkbal
Eğer unutmak yedi harfi yan yana getirmek kadar kolay olsaydı, biz de beş harfi yan yana getirir mutlu olurduk.
Kolumda üç beş jilet yarası oda şerefsizin hatırası.
Gerçekten inanıp sevseydin beni böyle sabahları bekler miydim hiç? Çoktan yanımda olurdun çoktan, gece üç beş nöbetlerine dikmezdin beni. Sensiz kaldığım ilk günden beri içimde bir umut vuslata dair.
Dünya üç beş bilgisizin elinde; onlarca her bilgi kendilerinde. Üzülme; eşek eşeği beğenir: hayır var sana kötü demelerinde.
Ben seni bizim olmayan bir şarkının nakaratında, sabaha karşı beş gibi sevdim. İşte kimse seni o saatte ben gibi sevmez.