Sendeyim.net olarak 2025 yılında sizler için birbirinden anlamlı ve özel Kul İle İlgili Sözler hazırladık.En güzel ve en yeni Kul İle İlgili Sözler ile duygularınızı en etkileyici şekilde ifade edebilirsiniz. Güzel sözlerin gücüne inananlar için, özenle seçilmiş bu derlemeyi kaçırmayın!


Reklam Alanı

Bu Yazımızda Neler Bulacaksınız ? Göster

Kul İle İlgili Sözler 2025

Sendeyim.net ekibi olarak 2025 yılında yine boş durmadık, sizler için harika Kul İle İlgili Sözler derledik. Birbirinden güzel sözleri bir araya getirdik ki duygularınıza tercüman olsun. Kul İle İlgili Sözler arayanlara ilaç gibi gelecek bu listeyi kaçırmayın. Çayınızı alın, kahvenizi koyun; güzel sözlere birlikte dalalım.

Kul İle İlgili Sözler

Kulların en iyisi, iyi iş yaptığında hoşnut olan, kötü iş yaptığında mağfiret dileyen, kendisine bir nimet verildiğinde şükreden, sıkıntıya düştüğünde sabreden ve sinirlendiğinde de affeden kimsedir.
Akıllı adam aklını kullanır daha akıllı adam başkalarının da aklını kullanır. Bernard Shaw
O yar; herkese göz kulak, bana el oldu.
Ölüm Allahın sevgili kullarına, bir bardak tatlı soğuk suyu içmek kadar kolay gelir.
Denizim değil dalgam olurmusun? Kulum değil sevdiğim olurmusun? İlk sevdiğim değilsin affet son sevdiğim olurmusun?
Kağıt önümde kalem elimde, duygular kalpte düşünceler yazıda, ay gökyüzünde yıldızlar daha ötede, tanrı yukarıda kullar aşağıda, en zoru da canım sen orada ben burada.
İster mermi kullansın, ister oy pusulası, insan iyi nişan almalı. Kuklayı değil, kuklacıyı vurmalı.
Ansızın bir duygu körüklenirse yüreğinde, aklına takılırsa uzaklar ve bir de kulakların çınlarsa amansız, bil ki bir yerlerde özlenmişsindir.
Boş duranı Allah da sevmez kulu da.
Ve sen bütün alçaklığını ortaya çıkardın ve yine sen kutsallığı kullanarak eziyet ettin. Aziz kılığına girerek şeytanın rolünü üstlendin.( piskopos: lütfen merhamet et!)Bu gece olmaz, piskopos bu gece olmaz.
Alkol ve sigara kullanıyorum ama insanları kullanmıyorum. Şerefsizlerle aramdaki fark bu işte!
Bir garip hikayedir Terazinin Aşkı. Daha önce hiçbir alemde anlatılmamış, hiçbir kulağa fısıldanmamış büyülü bir hikayedir.
Yol vermek sadece trafikte işe yaramaz, hayatınızdaki gereksizler için de kullanın.
Bilemiyorum buradakiler hangi Tanrıya kul. Bekabir
Bugün gözlerinde hangi anının hayali, kulaklarında hangi sesin hasreti, kalbinde hangi sevginin özlemi varsa hepsine kavuşman dileğiyle; Doğum Günün Kutlu Olsun.
İnsanları tamamen razı ve memnun etmek çok zordur. Bir kimsenin bütün insanları kendinden hoşnut etmesi mümkün değildir. Bunun için kul, daima Rabbini razı ve memnun etmeye bakmalı, ihlas sahibi olmalıdır.
Kul olmus ates yanarmi? Buz tutmus su axarmi? Bu gozler seni sevdi basgasina baxarmi?
Bir insanın kalitesi cümlelerinde BEN kelimesini kullanma oranıyla ters orantılıdır.
Düşünceye cazip ve parlak bir biçim vermek küçültür düşünceyi. Büyük yazar içinden gelen sesi olduğu gibi haykırandır. Kelimeleri kullanırken avamın hoşuna gidip gitmeyeceğini düşünmez.
Tevbeden maksat günahı bilip yapmamaktır. Amel-i salihte bulunmaktan maksat, kendini beğenmemektir. Şükürden maksat, aczini itiraf edip kulluğu bilmektir.
Sabahımda, öğlenimde, akşamımda, gecemde sen varsın. Gözlerimde, kulağımda, ellerimde sıcaklığın var sevgilim. Rüyanda, düşlerimde, hayallerimde, sadece seni ezberledim. Mutluluğumda, gözyaşımda her zaman seni ilahım belledim biricigim. Bana bunları yaşattığın için teşekkür ediyorum biriciğim.
Din lüzumlu bir müessesedir. Dinsiz milletlerin devamına imkan yoktur. Yalnız şurası var ki din, Allah ile kul arasındaki bağlılıktır.
İnsanların birbirini sevmesi, anlaşabilmesi, mutlu yaşaması, gönül dilini kullanarak olur.
Allahın muhabbetinde samimi olan, ne ayıp işitir, ne de kulağına ayıp gider.
Su sesi gibi hoş geliyorsun kulağa, ateş gibi yakıyorsun içimi. Doğum günün kutlu olsun canım akrabam.
Bir Terazinin kalbi tek kişilik bir saraya benzer. Ve olduğu yerin kıymetini bilmeyenleri itecek çok kulesi vardır o sarayın.
Bazı aileler çocukları doğduğunda kulağına isim yerine birkaç kez adam diye fısıldasaydı, biz de büyümüş hallerini isimleriyle anabilirdik.
Yüreği yufka olur Balıkların ama iyi niyetinin bir son kullanma tarihi vardır. Ve o tarih geçtikten sonra; oylum oylum selvi boylum.
Su sesi gibi hoş geliyorsun kulağa, ateş gibi yakıyorsun içimi, ister yak, ister serinlet, seni seviyorum aşkım. Doğum günün kutlu olsun.
Biliyorum bugün kulakların bir başka çınlayacak, anlayacaksın seni yine nasıl andığımı, özlediğimi ellerin titreyecek, gözlerin yollarda kalacak, sende hissedeceksin yüreğimde neler hissettiğimi.
Bir gün bir rüzgar eserse oralara benim sana olan sevgimi fısıldarsa kulağına unutma sende bana bir tutam sevgi yolla.
Hayat bunca şeye rağmen devam ediyor ama biz ise hayatın anlamını bilmiyoruz, bizi yaratana kulluk etmiyoruz, Allah bizi affetsin amin.
Biraz buruk bir duygu yüklenirse yüreğine, gözlerin zamanla takılırsa uzaklara, hele kulakların zamansız deli gibi çınlarsa, bil ki bir yerlerde özlenmişsindir.
Hayat, hiç teşekkür etmeden alınır, gelişi güzel kullanılır, farkında olmadan yitirilir.
Şiddet iyi yönde kullanılabilir.
Bir gün bir rüzgâr eserse oralara, seninle olan dostluğumuzu fısıldasın kulaklarına, unutma sende o rüzgarla bir tutam sevgi yolla bana.
Eş alacağın kadını yalnız gözünle seçme gözünden çok kulağınla seç. Thomas Fuller
Düşünce şüpheyle başlar. Düşünce, tezatlarıyla bütündür. Zıt fikirlere kulaklarımızı tıkamak, kendimizi hataya mahkûm etmek değil midir?
Biliyorum bütün sözler yavan, bütün sözcüklerin içi boşaltılmış, bütün anlamlar kullanılmış, bütün anlar uçucu; kelimeye dökülen her duygu, kendiliğinden soğuk bir klişe oluveriyor; hiç bir sözcük duygularıma da yüreğime de yetmiyor.
Seni Seviyorum kötüye kullanımdan dolayı tedavülden kaldırıldı, Piyasada dolaşanlar sahtedir, kanmayın.
Aslında biz tüm kalbimizle sadece bir tek şeyle ilgileniyoruz eve bir şeyler götürmekle. Bunun dışında hayatla, yaşananlarla ilgili olanlar hangimiz bunlar için yeterince ciddiyete sahibiz, ya da zamana. Bu tür şeylerle korkarım ki hiçbir zaman tam olarak ilgilenmedik: yüreğimiz orada değil işte hatta kulağımız bile.
Zafer için elinizdeki en son kaynağı kullanmanızın gerekeceği günler için duygusal enerjinin bir kısmını saklayın. Geri çekilip, toparlanma döneminde asla tüm enerjinizi ve çabanızı harcamayın.
Kul nafilelerle bana durmadan yaklaşır, nihayet onu severim. Bir kere de onu sevdim mi, artık o kulumun işiteceği kulağı olurum, göreceği gözü olurum (Kudsi Hadis). Sevilen kullardan olmak duasıyla cumanız mübarek olsun.
Allah yürü ya kulum dedi, ben de arabamı sattım.
Bugün gözlerinde hangi anının hayali, kulaklarında hangi sesin hasreti, kalbinde hangi sevginin özlemi varsa hepsine kavuşman dileğiyle. Doğum günün kutlu olsun biricik amca oğlum.
Bazen ârif kişi ihtiyacını Allaha bile arz etmekten hayâ eder. Çünkü onun takdiriyle yetinmektedir. Bu böyleyken Allahın kullarına nasıl olsun da arz-ı ihtiyaç etsin.
Sevmeyi bilmiyorsan kullanma o iki kelimeyi! yani ne sen kirlet ağzını o sözle. Ne de o söz ağlasın kimin eline düştüm diye.
Ben şimdiye kadar yürek acısına kulaktan şifa verildiğini hiç duymadım. Anton P. Çehov
Bana kullandığın o ağır laflar dönüp dolaşıp sana KDV olarak geri dönecek sen bunların hesabını yaparken ben sana gülüp geçeceğim.
Ölüm nereden ve nasıl gelirse gelsin. Savaş sloganlarımız kulaktan kulağa yayılacaksa ve silahlarımız elden ele geçecekse ve başkaları mitralyöz sesleriyle, savaş ve zafer naralarıyla cenazelerimize ağıt yakacaklarsa ölüm hoş geldi, safa geldi.
Mesafe koymak deyimini ömür içinde kullandın ve gittin. Gidişini nerede görsem tanırdım.
Ama bunları nerede ve nasıl kullanacağını bilmezsen sabah rüzgârlarında savrulur gidersin.
Ey Allahın kulları tedavi olunuz. Çünkü yüce Allah, ölüm ve ihtiyarlıktan başka şifasını vermediği hiçbir hastalık yaratmamıştır.
Erkek kırkından sonra azarmış derler kendine dikkat et artık bak bugün sende 40lar kulübüne üye oldun. 40 yaşın kutlu ve mutlu olsun.
Dua çiçeğini bilir misin, yeryüzünde sulanır, gökyüzünde açarmış. Melekler kulunuzdan deyip Rabbimize sunarmış. Dualarda buluşmak dileğiyle hayırlı cumalar.
Ey Rabbimiz; bugün de sana kul olarak el açıyoruz. Bugün bütün şerleri bizlerden uzak eyle, belalardan bizleri koru. Mutlulukları, huzurları ve güzellikleri hayırlı bir şekilde ver ve bizi bugün sevdiklerimizden ayrı koyma. Hayırlı cumalar dilerim.
İnsanlar sizi eskisi gibi kullanamadıklarında, değiştiğinizi söylerler.
Vurduğun her yerden gül biter sanma. Sen beni ilk defa yaralamadın. Ben sana kul köle olurdum amma. Sen bana bir günlük yar olamadın.
Hakikate kulak veren, hakikati dillendirenden daha basit değildir.
Herkese kulağını, ama çok azına sesini ver.
Eğer bir gün o, sevdiğin yağmur insafsızca seni ıslatırsa, bil ki ben sana ağlıyorum. Eğer bir gün aşkımızın şarkısı kulaklarını tırmalarsa bil ki ben o şarkıyı sana söylüyorum. Eğer bir gün elinde bir demet gül mezarıma gelirsen bil ki mutluyum mezarımda uyuyorum.
Erkekler neden kendileri ile ilgilenmeyen bayanların peşinden koşar ki. Köpeklerin kullanamayacağı otomobillerin peşinden koşması gibi.
Dost mu dedin? Kulağa kaçan piredir o.
Allahım, Sen, benim Rabbimsin; Senden başka ilâh yoktur. Beni Sen yarattın; ben, Senin kulunum ve gücüm yettiğince Sana olan ahdime ve vaadime bağlıyım. İşlediğim kötülüklerin şerrinden Sana sığınırım. Üzerimdeki nimetlerini itiraf eder; günahlarımı da ikrar ederim. Beni bağışla. Zira günahları bağışlayan ancak sensin. Ramazan ayında Allahın affına mahzar olmanız dileğiyle.
Bir kimsenin sesindeki, gözlerindeki ve davranışındaki mana, kullandığı sözcüklerdekinden az değildir. La Rochefoucauld
Dil söyler kulak dinler, kalp söyler kâinat dinler.
Akıllı olmak da bir şey değil, mühim olan o aklı yerinde kullanmaktır. Descartes
Çıktım sokağa selam verecek adam kalmamış, girdim mekana içilecek dava kalmamış, kulak verdim ortama, delikanlı laf söz kalmamış, baktım aleme çakallardan oturacak yer kalmamış, oturdum düşündüm sabaha kadar birkaç dosttan kimse kalmamış.
Yagan her yagis, derdlerini yusun. Dogan her gunes, xosbextliyine baslang?c olsun esen her kulek, sene olan mehebbetimi fisildasin.
Bir Oğlağın bıraktığı insana kim devam ederse etsin. Hiç umurunda olmaz. Çok sevse ayrılmazdı zaten. Tepe tepe kullansınlar.
Galatasaraylı olmak her kula nasip olmaz.
Aklı olan kimse nefsine demelidir ki: Benim sermayem, yalnız ömrümdür. Başka bir şeyim yoktur. Bu sermaye, o kadar kıymetlidir ki, her çıkan nefes hiçbir şeyle tekrar ele geçmez ve nefesler sayılıdır, azalmaktadır. O halde bu günü elden kaçırmamak bunu saadete kavuşmak için kullanmamaktan daha büyük ziyan olur mu? Yarın ölecekmiş gibi bütün azalarımı haramdan koru.
Sevdik olduk isyankâr, yalan dünya bize dar. Paramız pulumuz olmasa da aslanlar gibi yüreğimiz var. Değer vermeyiz dünya malına, boyun eğmeyiz Allah kuluna, dostluk bizde böyledir ölürüz dostumuz uğruna. Kahpe olup bin yıl yaşayacağıma delikanlı gibi bir gün yaşarım rüzgâr.
Genel olarak rahat tavırlarıyla bilinen ve pek umursamayan İkizler, haksız yere üzüldüğü zaman işi gücü bırakıp buna karşılık vermeye çalışabilir. Üzüldüğüm kadar üzeceğim. der. Belki yapamaz ama yapmak için eline fırsat geçerse hiç tereddütsüz kullanılır. Maalesef öyle.
Erken yatana tavuk, çok çalışana inek, aklını kullanana çakal, kıskanmayana domuz denilen bir ülkede insan olmak çok zor.
Rabbimin sevdiği, sevdirdiği, sevindirdiği ve razı olduğu kullardan olabilmek ümidi ile; Ramazan bayramınız mübarek olsun.
Düş gücü gerçeklikten kaçmak için değil, onu oluşturmak için kullanılmalıdır. Colin Wilson
Övülmek isterseniz, alçak gönüllülüğü yem olarak kullanabilirsiniz. Chesterfield
Akrep birini severken kim ne derse desin önemsemez. Sadece kalbinin sesine kulak verir ve bir tek onu dinler.
Ben; seni, yanındakini ve milyarlarca insanı yoktan var edenin aciz bir kuluyum sevgilim. Ben sadece tutuklunum. Hadi azıcık sev beni. Sev ki utandırayım kendine Mecnun diyenleri. Kahraman Tazeoğlu
Akıllı adam aklını kullanır, daha akıllı adam başkalarının da akıllarını kullanır. George Bernard Shaw
Arkadaşınızın evinize sık sık gidin, çünkü kullanılmayan yolu çalılar bürür.  Emerson
Elinden geldikçe kul ol, sultan olma! Top gibi zahmet çekici ol, çevgân olma!
Neden. Aşk her zaman mutlu sonla bitmiyor, Neden. Hayat her zaman olunda gitmiyor, Neden. Tanrı bazen kulunu işitmiyor, Neden. Neden Allah'ım neden.
Whatsapp kullanan anne mi olur lan? Anne dediğin mesaj yazamaz sadece yeşile basıp arar.
Birbirinize buğuz etmeyin, birbirinize haset etmeyin, birbirinize arka çevirmeyin; ey Allahın kulları, kardeş olun. Bir müslümana, üç günden fazla din kardeşi ile dargın durması helal olmaz.
Bu dünyada cezasız kalmayacak bir şey varsa, o da manevi meselelerde kullanılan hesap ve rakamlardır.
Deve boynuz ararken kulaktan olmuş.
Akıllı bir insan, aklını kullanır. Daha akıllı insan, başkalarının da aklını kullanır.  George Bernard Shaw
Ya Rabbi! Şaşılacak olan, aciz bir kul olarak benim seni sevmem değil, her şeye kâdir olarak senin beni sevmendir.
Cumhuriyet, toplumu ümmetten ulus, bireyi kuldan yurttaş konumuna yükselten bir aydınlanma Devrimidir. 29 Ekim, bir doğuşun, bir devrimin, kısacası bir mucizenin yıldönümüdür. Cumhuriyet Bayramınız Kutlu Olsun.
Kulun Rabbine yakın olduğu bu mübarek gecede, kendisine dua edenleri geri çevirmeyen, günahları bağışlayan, her şeyi bilen, gören ve duyan Yüce Allah tüm dualarımızı kabul etsin. Regaib kandiliniz mübarek olsun.
Dilini bir Yayın arkasından konuşmak için kullanırsan. Yay da en yakınındaki sert cismi kafanı kırmak için kullanır.
Geçmişten geleceğe yaratılmış ne varsa unutma ki hepsinin bir sahibi var evlat. Kul kaderini yaşar bahtına ne çıkarsa düşmez kalkmaz bir Allah unutma sakın evlat. Sev bütün insanları, say bütün insanları, kin tutma unut gitsin geçmişte olanları, dürüst ol, insancıl ol, düşün öbür dünyayı bir karıncayı bile incitme sakın evlat. İnsan ol evlat.
Yatağa abdestli girene, o gece bir melek sabaha kadar, Ya Rabbi bu kulunu affet diye dua eder.  Hadis-i Şerif
Acımak adaletin şanındandır, bunu yalnızca zorbalar acımasızca kullanırlar. Shakespare
Karmaşık sorunları çözerken mutlaka sağduyunuzu kullanmalısınız.
Söz söylemek için önce dinlemek gerekir. Söze, kulak verme yolundan gir.
Akıllı adam aklını kullanır. Daha akıllı adam başkalarının da aklını kullanır.
En çok düşündüğümüz kelimeyi en az kullanmaya bizi mecbur eden gururumuzu aldatmak için, sevmek fiiline sözden başka ifade şekilleri ararız.

Reklam Alanı

Diğer Güzel Sözler Yazıları

Reklam Alanı

Reklam Alanı