İmam Musa Kazım Sözleri, İmam Musa Kazım Özlü Sözleri, İmam Musa Kazım Güzel Sözleri, İmam Musa Kazım Sözleri Resimli, İmam Musa Kazım Sözleri Yeni, İmam Musa Kazım Kısa Sözleri yer almaktadır. Bu sözleri facebook, twitter, instagram gibi sosyal ağlarda p


Reklam Alanı

İmam Musa Kazım Sözleri sayfasına hoşgeldiniz. Bu sayfada İmam Musa Kazım Sözleri, İmam Musa Kazım Özlü Sözleri, İmam Musa Kazım Güzel Sözleri, İmam Musa Kazım Sözleri Resimli, İmam Musa Kazım Sözleri Yeni, İmam Musa Kazım Kısa Sözleri yer almaktadır. Bu sözleri facebook, twitter, instagram gibi sosyal ağlarda paylaşabilirsiniz.

1 - Acelecilik, cehaletin ta kendisidir. 

 2 - Allah, ihtiyaç miktarınca yardım eder ve musibet miktarınca da sabır verir. 

 3 - Allah’ın kulları arasında en kötü olan, kötü dili olduğu için halkın onunla oturup kalkmaktan çekindiği kimsedir. 

 4 - Anne ve babasını üzen, onlara asilik etmiştir. 

 5 - Emaneti eda etmek ve doğruluk, rızık getirir. 

 6 - Ey hişam. Akıllı insanlar, İlim ve Hikmetle birlikte olan sınırlı dünya imkânlarını, geniş dünyevi imkânlarla olan sınırlı ilim ve hikmete tercih etmişlerdir. 

 7 - Ey Hişam. Doğru konuşanın ameli de temiz olur. 

 8 - Ey hişam. Ziraat yumuşak toprakta olur, taşın üzerinde değil. Böylede İlim ve Hikmet de alçak gönüllerde olur, müstekbirlerin kalbinde değil. 

 9 - Her gördüğün şeyde bir öğüt vardır. 

 10 - Hikmetli bir kelime, müminin yitik malıdır, öyleyse ilim peşinde koşun. 

 11 - İnsanlara kendini sevdirmek aklın yarısıdır. 

 12 - Kendinize fakirliği telkin etmeyin, çünkü bunu yapan cimri olur. Kendiniz için uzun ömür göz önüne almayın, çünkü bu sizi ihtirasa kaptırır. 

 13 - Kim kötülüklerden rahatsız olmazsa, iyilik de onun yanında bir değer taşımız. 

 14 - Mutedil davranan, muhtaç olmaz. 

 15 - Nefsini heva ve hevesten korumak için onunla cihat et. Bu düşmanla cihat etmen gibi sana farzdır. 

 16 - Şaka yapmaktan sakın, çünkü şaka, imanın nurunu yok eder. 

 17 - Zulmün zorluğunu, ancak zulme uğrayan kimse anlar. 

 18 - Tedbir, maişetin yarısıdır. 

 19 - Sakın Allah’a itaat yolunda malını esirgeme. Çünkü onun iki katını Allah’ın masiyetinde günah yolunda harcarsın. 

 20 - Mümin, iman ve bela açısından terazinin iki kefesi gibidir; İmanı arttıkça belası da çoğalır. 

 21 - Kulu, Allah’ı tanımaktan sonra ona en yakın edecek şey, namaz kılması, ana ve babaya iyilik yapması, haset, bencillik ve övünmeyi terk etmesidir. 

 22 - Kim makam dilerse, helak olur ve kim bencil olursa helak olur. 

 23 - Kim ifrat ve tefritten sakınır ve kanaat ederse nimeti baki kalır. Kim de savurgan olur ve israf ederse nimeti yok olur. 

 24 - İnsanların bilmeleri gereken dört şey var: Allah’ını tanımak, Allah’ın ona neler yarattığını bilmek, Allah’ın ondan ne istediğini anlamak, onu dinden çıkaran şeyin ne olduğunu bilmek. 

 25 - Her kim halka karşı gazabının önünü alırsa, Allah da kıyamet günü ona karşı azabın önünü alır. 

 26 - Halka göz dikme, çünkü bu sıfat zelil olma ve alçalmanın anahtarıdır. 

 27 - Ey Hişam. Lokman oğluna şöyle dedi: İnsanların en akıllısı olmak istersen hakka boyun eğ. Ey oğul, dünya derin bir denizdir, insanların çoğu boğulmuştur onda. Yükü iman, yelkeni tevekkül, kaptanı akıl, pusulası ilim, lengeri sabır olan takva gemisiyle o denizde hareket etmelisin. 

 28 - Ey Hişam. Hz. İsa havarilerine dedi ki; Küçük ve ehemmiyetsiz sayılan günahlar şeytanın tuzaklarından biridir. Şeytan onları size küçük ve ehemmiyetsiz gösteriyorlar, böylece onlar çoğalıyor ve sizi kuşatıyor. 

 29 - Ey hişam. Bütün insanlar yıldızları görür. Ama yıldızların seyrini ve duruş yerlerini bilenden başkası onlara bakıp yolunu bulamaz. Sizler de hikmet öğreniyorsunuz, ama öğrendiğiyle amel edenlerden başkası yolunu bulamaz. 

 30 - Ey adam, Allah’tan kork. Helak olmana sebep olsa bile hakkı söyle. Çünkü gerçekte kurtuluşun ondadır. Ey adam, Allah’tan kork; kurtulmana sebep olsa bile batılı terk et. Çünkü gerçekte helakın ondadır. 

 31 - Çok gam, ihtiyarlık getirir. 

 32 - Allah’ın vereceği mükâfata yakını olan, cömertçe bağışta bulunur. 

 33 - Allah’ı tanıdıktan sonra, en büyük ibadet kurtuluşu İmam Mehdi’nin zuhurunu beklemektir. 

 34 - Allah-u Teâlâ’nın, İnsanlara zahiri ve batini iki hücceti delili vardır: Zahiri hücceti, Resuller, peygamberler ve İmamlardır. Batıni hücceti ise akıldır. 

 35 - Allah’a hamd-u sena etmeden ve peygambere salat göndermeden önce dua eden kimse, kirişsiz kemanla ok atan kişiye benzer. 

 36 - Allah-u Teâlâ diğerlerine söven, ne dediğine ve ona ne dendiğine aldırış etmeyen hayası az kişiye cenneti haram etmiştir. 

 

Reklam Alanı

Diğer Güzel Sözler Yazıları

Reklam Alanı

Reklam Alanı