Adı Soyadı: Barun Sobti
Doğum Tarihi: 21 Ağustos 1984
Nereli: Hindistan, Delhi
Burcu: Başak
Kilosu: 78
Boyu: 1.80
Göz Rengi: Kahverengi
Saç Rengi: Siyah
Eğitim Durumu: Bilinmiyor
Sevgilisi: Yok
Evli Mi: Evli
Eşi: Pashmeen Manchanda
İnstagram Hesabı: www.instagram.com/barunsobtisays
Twitter Hesabı: https://twitter.com/barunsobtipage
Facebook Hesabı: facebook.com/BarunSobti1
21 Ağustos 1984 tarihinde Hindistan’ın Delhi kentinde doğan oyuncu
Barun Sobti, eğitimini Delhi’de alır. Oyunculuk yapmadan önceki mesleği yöneticiliktir. Ancak oyuncu olma isteği ağır basınca yöneticilik yapmaktan vazgeçti. Çocukluk aşkı olduğu bilinen
Pashmeen Manchanda ile 2010 yılında evlendi. Bu evlilikten çocuğu olup olmadığı bilinmemektedir.
Barun Sobti, Hintçe, İngilizce ve Punjabi olmak üzere üç dil konuşur ve Sıkh(Sihizm) adı verilen bir dine mensuptur. Bu din içinde hem İslam dininin özelliklerini hem de Hinduizm’in özelliklerini barındırır. Bir bakıma iki dinin sentezlenmesi Sihizm diye yeni bir akımın ortaya çıkmasını sağlamıştır.
Barun Sobti, 2009-2010 yılları arasında Shraddha adlı dizide ‘’Swayam Khurana’’ karakterini, 2010 yılında Dill Mill Gaye dizisinde ‘’Raj Singh’’ karakterini, 2011 yılında Baat Hamari Pakki Hai dizisinde ‘’Shravan Jaiswal’’ karakterini, izlenme rekoru kıran ve oyuncuyu Hindistan’da şöhrete kavuşturan Iss Pyaar Ko Kya Naam Doon dizisinde ‘’Arnav Singhraizada’’ karakterini canlandırmıştır. Şuan oynadığı dizi Satya Ki Kiran’dır. Bu dizide ‘’Satya’’ rolündedir. Dizilerin yanı sıra oynadığı sinema filmleri de son derece önemlidir. Main Aur Mr. Riight filmi(2014), Dry Dreams Filmi(2015), Tu Hai Mera Sunday Filmi(2016), 22 Yards Filmi (2016) oynadığı sinema filmleridir.