Ara

Zeki Ökten Kimdir? Kaç Yaşında, Boyu, Vikipedi, Biyografisi

Zeki Ökten Kimdir, Zeki Ökten Nereli, Zeki Ökten biyografi, Zeki Ökten hayatı, Zeki Ökten özgeçmişi, Zeki Ökten hakkında, Zeki Ökten doğum yeri...

Zeki Ökten Biyografisi


Zeki Ökten (4 Ağustos 1941, İstanbul - 19 Aralık 2009 İstanbul), Türk yönetmen. Haydarpaşa Lisesi mezunudur. Öğrencilik yıllarında tiyatro çalışmalarına başlar. Ama gönlü sinemadadır ve 1961 yılında bu düşünü gerçekleştirip, Nişan Hançer'in yönettiği "Acı Zeytin" filminde yönetmen yardımcılığı yaparak Yeşilçam'a ilk adımlarını atar. Lütfi Akad, Halit Refiğ, Memduh Ün ve ağırlıklı olarak Atıf Yılmaz, yönetmen yardımcılığı yaptığı ustalarıdır. Zeki Ökten, 1963'de ilk filmi Ölüm Pazarı'nı çeker. 19 Aralık 2009 günü saat 18:15 sularında, önceki gün kalp ve damar hastalığı şikayetiyle acil olarak yattığı hastanede geçirdiği operasyonun ardından hayatını kaybetti.

Filmografi:

1963 - Ölüm Pazarı
1972 - Kadın Yapar
1972 - Kırık Hayat
1973 - Ağrı Dağı'nın Gazabı
1973 - Bir Demet Menekşe
1973 - Bitirim Kadeşler
1973 - Bitirimler Sosyetede
1973 - Vurgun
1974 - Askerin Dönüşü
1974 - Boşver Arkadaş
1974 - Hasret
1975 - Hanzo
1975 - Kaynanalar (Aynı zamanda senarist)
1975 - Pisi Pisi (Aynı zamanda senarist)
1975 - Şaşkın Damat
1976 - Kapıcılar Kralı Altın Portakal, En İyi Yönetmen
1976 - Ne Umduk Ne Bulduk
1977 - Çöpçüler Kralı
1977 - Sevgili Dayım
1978 - Sürü Locarno Film Festivali, Altın Leopar, BFI, Sutherland Trophy, OCIC
1979 - Düşman (Aynı zamanda kurgucu) OCIC
1982 - Faize Hücum (Aynı zamanda yapımcı) Altın Portakal, En İyi Yönetmen
1983 - Derman - Şerif Gören'le birlikte
1984 - Pehlivan
1984 - Firar - Şerif Gören'le birlikte
1985 - Kurbağalar - Şerif Gören'le birlikte
1986 - Kan - Şerif Gören'le birlikte
1986 - Ses
1986 - Davacı
1987 - Yoksul
1988 - Düttürü Dünya
1992 - Saygılar Bizden
1995 - Hep Aynı (Kısa Film) (Always The Same) Kısa Film
1995 - Aşk Üzerine Söylenmemiş Her şey
1999 - Güle Güle Altın Portakal, En İyi Film
2002 - Gülüm (My Rose)
2006 - Çinliler Geliyor

Aldığı ödüller:

2006 Sinema Yazarları Derneği Ödülleri, Onur Ödülü
"Altın Portakal, En İyi Yönetmen" - (1976) - "Kapıcılar Kralı
"Locarno Film Festivali, Altın Leopar" - (1978) - "Sürü"
"Sutherland Trophy" - BFI (1978) - "Sürü"
"OCIC" - (1978) - "Sürü"
"OCIC" - (1979) - "Düşman"
"Altın Portakal, En İyi Yönetmen" - (1982) - "Faize Hücum"
"Altın Portakal, En İyi Film" - (1999) - "Güle Güle"

Kaynak: Vikipedi

Biyografiler

Yeni Popüler
  • İlayda Ildır Kimdir

    İlayda Ildır Kimdir? Adı Soyadı: İlayda Ildır  Doğum Tarihi: 10.02.1996  Nereli: İstanbul   Burcu: Kova  Kilosu: 53 kg  Boyu: 1.66 Göz Rengi: Ela Saç Rengi: Siyah Eğitim Durumu: Yedi Tepe Üniversitesi Oyunculuk Bölümü Sevgilisi: Alican Okumuş Evli mi: Hayır Eşi: Yok instagram Hesabı: www.instagram.com/ilaydaildir Twitter Hesabı: Yok Facebook Hesabı: Yok İlayda Ildır Biyografisi İlayda Ildır 1996

  • Görkem Sevindik Kimdir

    Görkem Sevindik Kimdir? Adı Soyadı: Görkem Sevindik  Doğum Tarihi:17 Ekim 1986    Nereli: Adana  Burcu: Terazi  Kilosu: 72 kg  Boyu:1.78   Göz Rengi: Yeşil  Saç Rengi: Kumral  Eğitim Durumu: Müjdat Gezen Sanat Merkezi  Sevgilisi:Yok    Evli mi:Hayır   Eşi: Yok instagram Hesabı: Yok  Twitter Hesabı: www.twitter.com/görkemsevindik Facebook Hesabı: Yok Görkem Sevindik

  • Funda İlhan Kimdir

    Funda İlhan Kimdir? Adı Soyadı: Funda İlhan Doğum Tarihi: 28 Haziran 1971 Nereli: İzmir Burcu: Yengeç Kilosu: 60 kg  Boyu: 1.68  Göz Rengi: Mavi  Saç Rengi: Sarı   Eğitim Durumu: Dokuz Eylül Üniversitesi Tiyatro Bölümü Oyunculuk Bölümü  Sevgilisi: Bilinmiyor  Evli mi: Bilinmiyor Eşi: Bilinmiyor instagram Hesabı: www.instagram.com/fundailhn Twitter Hesabı: Yok Facebook Hesabı: Yok Funda İlhan

  • Fulya Zenginer Kimdir

    Fulya Zenginer Kimdir? Adı Soyadı: Fulya Zenginer  Doğum Tarihi: 21 Temmuz 1989  Nereli: İstanbul  Burcu: Yengeç  Kilosu: 50 kg   Boyu: 1.61  Göz Rengi:Mavi   Saç Rengi: Kumral  Eğitim Durumu:Haliç Üniversitesi   Sevgilisi: Yok  Evli mi:Hayır   Eşi: Yok  instagram Hesabı: www.instagram.com/fulyazenginer Twitter Hesabı: Yok Facebook Hesabı: Yok Fulya Zenginer Biyografisi Fulya Zenginer 21 Temmuz 1989 tarihinde İstanbul’da

  • Eren Vurdem Kimdir

    Eren Vurdem Kimdir? Adı Soyadı:Eren Vurdem   Doğum Tarihi: 07.10.1988 Nereli: Konya Burcu: Terazi Kilosu: 70 kg   Boyu: 1.75 Göz Rengi:Mavi    Saç Rengi: Sarı Eğitim Durumu: Haliç Üniversitesi Konservatuar Tiyatro Bölümü  Sevgilisi: Yok Evli mi: Hayır Eşi: Yok instagram Hesabı: www.instagram.com/thevurdem Twitter Hesabı: www.twitter.com/erenvurdem Facebook Hesabı: www.facebook.com/erenvurdem Eren Vurdem Biyografisi Ünlü