Ara

Zeki Ökten Kimdir? Kaç Yaşında, Boyu, Vikipedi, Biyografisi

Zeki Ökten Kimdir, Zeki Ökten Nereli, Zeki Ökten biyografi, Zeki Ökten hayatı, Zeki Ökten özgeçmişi, Zeki Ökten hakkında, Zeki Ökten doğum yeri...

Zeki Ökten Biyografisi


Zeki Ökten (4 Ağustos 1941, İstanbul - 19 Aralık 2009 İstanbul), Türk yönetmen. Haydarpaşa Lisesi mezunudur. Öğrencilik yıllarında tiyatro çalışmalarına başlar. Ama gönlü sinemadadır ve 1961 yılında bu düşünü gerçekleştirip, Nişan Hançer'in yönettiği "Acı Zeytin" filminde yönetmen yardımcılığı yaparak Yeşilçam'a ilk adımlarını atar. Lütfi Akad, Halit Refiğ, Memduh Ün ve ağırlıklı olarak Atıf Yılmaz, yönetmen yardımcılığı yaptığı ustalarıdır. Zeki Ökten, 1963'de ilk filmi Ölüm Pazarı'nı çeker. 19 Aralık 2009 günü saat 18:15 sularında, önceki gün kalp ve damar hastalığı şikayetiyle acil olarak yattığı hastanede geçirdiği operasyonun ardından hayatını kaybetti.

Filmografi:

1963 - Ölüm Pazarı
1972 - Kadın Yapar
1972 - Kırık Hayat
1973 - Ağrı Dağı'nın Gazabı
1973 - Bir Demet Menekşe
1973 - Bitirim Kadeşler
1973 - Bitirimler Sosyetede
1973 - Vurgun
1974 - Askerin Dönüşü
1974 - Boşver Arkadaş
1974 - Hasret
1975 - Hanzo
1975 - Kaynanalar (Aynı zamanda senarist)
1975 - Pisi Pisi (Aynı zamanda senarist)
1975 - Şaşkın Damat
1976 - Kapıcılar Kralı Altın Portakal, En İyi Yönetmen
1976 - Ne Umduk Ne Bulduk
1977 - Çöpçüler Kralı
1977 - Sevgili Dayım
1978 - Sürü Locarno Film Festivali, Altın Leopar, BFI, Sutherland Trophy, OCIC
1979 - Düşman (Aynı zamanda kurgucu) OCIC
1982 - Faize Hücum (Aynı zamanda yapımcı) Altın Portakal, En İyi Yönetmen
1983 - Derman - Şerif Gören'le birlikte
1984 - Pehlivan
1984 - Firar - Şerif Gören'le birlikte
1985 - Kurbağalar - Şerif Gören'le birlikte
1986 - Kan - Şerif Gören'le birlikte
1986 - Ses
1986 - Davacı
1987 - Yoksul
1988 - Düttürü Dünya
1992 - Saygılar Bizden
1995 - Hep Aynı (Kısa Film) (Always The Same) Kısa Film
1995 - Aşk Üzerine Söylenmemiş Her şey
1999 - Güle Güle Altın Portakal, En İyi Film
2002 - Gülüm (My Rose)
2006 - Çinliler Geliyor

Aldığı ödüller:

2006 Sinema Yazarları Derneği Ödülleri, Onur Ödülü
"Altın Portakal, En İyi Yönetmen" - (1976) - "Kapıcılar Kralı
"Locarno Film Festivali, Altın Leopar" - (1978) - "Sürü"
"Sutherland Trophy" - BFI (1978) - "Sürü"
"OCIC" - (1978) - "Sürü"
"OCIC" - (1979) - "Düşman"
"Altın Portakal, En İyi Yönetmen" - (1982) - "Faize Hücum"
"Altın Portakal, En İyi Film" - (1999) - "Güle Güle"

Kaynak: Vikipedi

Survivor 2017 Ünlüler Takımı | Survivor 2017 Gönüllüler Takımı
Survivor Adem Kılıççı Kimdir Survivor Berna Keklikler Kimdir
Survivor Berna Öztürk Kimdir Survivor Burçak Tuncer Kimdir
Survivor Furkan Kızılay Kimdir Survivor Denisa Kimdir
Survivor İlhan Mansız Kimdir Survivor Elif Şadoğlu Kimdir
Survivor Pınar Saka Kimdir Survivor Erdi Ünver Kimdir
Survivor Sabriye Şengül Kimdir Survivor Eser West Kimdir
Survivor Seda Demir Kimdir Survivor Fulya Şahin Kimdir
Survivor Sedat Kapurtu Kimdir Survivor Gökhan Gözükan Kimdir
Survivor Sema Apak Kimdir Survivor Ogeday Girişken Kimdir
Survivor Serhat Akın Kimdir Survivor Tuğçe Melis Demir Kimdir
Survivor Şahika Ercümen Kimdir Survivor Volkan Çetinkaya Kimdir
Survivor Tarık Mengüç Kimdir Survivor Yiğit İzik Kimdir

Biyografiler

Yeni Popüler
  • Bülent Düzgünoğlu Kimdir

    Bülent Düzgünoğlu Biyografisi Adı Soyadı: Bülent Düzgünoğlu Doğum Tarihi:  27 Mart 1973 Nereli: Ankara Burcu: Koç Kilosu: 95 kg Boyu: 1.80 cm Göz Rengi:  Kahverengi Saç Rengi: Kumral Eğitim Durumu: Bilkent Üniversitesi/ Tiyatro Bölümü Sevgilisi: Yok Evli mi:

  • Burak Tamdoğan Kimdir

    Burak Tamdoğan Biyografisi Adı Soyadı: Burak Tamdoğan Doğum Tarihi: 3 Mart 1971 Nereli: Ankara Burcu: Balık Kilosu: Yok Boyu: Yok Göz Rengi: Kahverengi Saç Rengi: Gri Eğitim Durumu: Ankara üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi/ Tiyatro Bölümü Sevgilisi: Yok Evli

  • Begüm Öner Kimdir

    Begüm Öner Biyografisi Adı Soyadı: Begüm Öner Doğum Tarihi: 7 Mart 1989 Nereli: Yok Burcu: Balık Kilosu: Yok Boyu: Yok Göz Rengi:  Mavi Saç Rengi: Sarı Eğitim Durumu: İstanbul Ticaret Üniversitesi/ İstatistik Bölümü Sevgilisi: Yok Evli mi: Evet Eşi: Ceyhun Fersoy Instagram

  • Başak Dizer Kimdir

    Başak Dizer Biyografisi Adı Soyadı: Başak Dizer Doğum Tarihi: …1980 Nereli: İstanbul Burcu: Yok Kilosu: Yok Boyu: Yok Göz Rengi: Kahverengi Saç Rengi: Kumral Eğitim Durumu: Instituto Moda Di Burgo-Stilistlik, LLC tasarım bölümünde de lisans eğitimi ve mimar

  • Baran Bölükbaşı Kimdir

    Baran Bölükbaşı Biyografisi Adı Soyadı: Baran Bölükbaşı Doğum Tarihi: 01 Mayıs 1994 Nereli: İstanbul Burcu: Boğa Kilosu: 71 kg Boyu: 1.75 cm Göz Rengi:  Kahverengi Saç Rengi: Siyah Eğitim Durumu: Beykent Üniversitesi/ Oyunculuk Bölümü Sevgilisi: Yok Evli mi: Yok Eşi: