Ara

Zeki Ökten Kimdir? Kaç Yaşında, Boyu, Vikipedi, Biyografisi

Zeki Ökten Kimdir, Zeki Ökten Nereli, Zeki Ökten biyografi, Zeki Ökten hayatı, Zeki Ökten özgeçmişi, Zeki Ökten hakkında, Zeki Ökten doğum yeri...

Zeki Ökten Biyografisi


Zeki Ökten (4 Ağustos 1941, İstanbul - 19 Aralık 2009 İstanbul), Türk yönetmen. Haydarpaşa Lisesi mezunudur. Öğrencilik yıllarında tiyatro çalışmalarına başlar. Ama gönlü sinemadadır ve 1961 yılında bu düşünü gerçekleştirip, Nişan Hançer'in yönettiği "Acı Zeytin" filminde yönetmen yardımcılığı yaparak Yeşilçam'a ilk adımlarını atar. Lütfi Akad, Halit Refiğ, Memduh Ün ve ağırlıklı olarak Atıf Yılmaz, yönetmen yardımcılığı yaptığı ustalarıdır. Zeki Ökten, 1963'de ilk filmi Ölüm Pazarı'nı çeker. 19 Aralık 2009 günü saat 18:15 sularında, önceki gün kalp ve damar hastalığı şikayetiyle acil olarak yattığı hastanede geçirdiği operasyonun ardından hayatını kaybetti.

Filmografi:

1963 - Ölüm Pazarı
1972 - Kadın Yapar
1972 - Kırık Hayat
1973 - Ağrı Dağı'nın Gazabı
1973 - Bir Demet Menekşe
1973 - Bitirim Kadeşler
1973 - Bitirimler Sosyetede
1973 - Vurgun
1974 - Askerin Dönüşü
1974 - Boşver Arkadaş
1974 - Hasret
1975 - Hanzo
1975 - Kaynanalar (Aynı zamanda senarist)
1975 - Pisi Pisi (Aynı zamanda senarist)
1975 - Şaşkın Damat
1976 - Kapıcılar Kralı Altın Portakal, En İyi Yönetmen
1976 - Ne Umduk Ne Bulduk
1977 - Çöpçüler Kralı
1977 - Sevgili Dayım
1978 - Sürü Locarno Film Festivali, Altın Leopar, BFI, Sutherland Trophy, OCIC
1979 - Düşman (Aynı zamanda kurgucu) OCIC
1982 - Faize Hücum (Aynı zamanda yapımcı) Altın Portakal, En İyi Yönetmen
1983 - Derman - Şerif Gören'le birlikte
1984 - Pehlivan
1984 - Firar - Şerif Gören'le birlikte
1985 - Kurbağalar - Şerif Gören'le birlikte
1986 - Kan - Şerif Gören'le birlikte
1986 - Ses
1986 - Davacı
1987 - Yoksul
1988 - Düttürü Dünya
1992 - Saygılar Bizden
1995 - Hep Aynı (Kısa Film) (Always The Same) Kısa Film
1995 - Aşk Üzerine Söylenmemiş Her şey
1999 - Güle Güle Altın Portakal, En İyi Film
2002 - Gülüm (My Rose)
2006 - Çinliler Geliyor

Aldığı ödüller:

2006 Sinema Yazarları Derneği Ödülleri, Onur Ödülü
"Altın Portakal, En İyi Yönetmen" - (1976) - "Kapıcılar Kralı
"Locarno Film Festivali, Altın Leopar" - (1978) - "Sürü"
"Sutherland Trophy" - BFI (1978) - "Sürü"
"OCIC" - (1978) - "Sürü"
"OCIC" - (1979) - "Düşman"
"Altın Portakal, En İyi Yönetmen" - (1982) - "Faize Hücum"
"Altın Portakal, En İyi Film" - (1999) - "Güle Güle"

Kaynak: Vikipedi

Biyografiler

Yeni Popüler
  • Vural Çelik Kimdir

    Vural Çelik Biyografisi Adı Soyadı: Vural Çelik Doğum Tarihi: 18 Mart 1973 Nereli: Ankara, Türkiye Burcu: Balık Kilosu: 85 Boyu: 1.70 Cm Göz Rengi: Kahverengi Saç Rengi: Siyah Eğitim Durumu: Bilinmiyor Sevgilisi: Bilinmiyor Evli mi: Hayır Eşi: Yok İnstagram

  • Ümit İbrahim Kantarcılar Kimdir

    Ümit İbrahim Kantarcılar Biyografisi Adı Soyadı: Ümit İbrahim Kantarcılar Doğum Tarihi: 10 Ekim 1987 Nereli: Antalya, Türkiye Burcu: Terazi Kilosu: 82 Boyu: 1.84 Cm Göz Rengi: Kahverengi Saç Rengi: Kumral Eğitim Durumu: Müjdat Gezen Tiyatro

  • Türker İnanoğlu Kimdir

    Türker İnanoğlu Biyografisi Adı Soyadı: Türker İnanoğlu Doğum Tarihi: 18 Mayıs 1936 Nereli: Safranbolu, Türkiye Burcu:  Boğa Kilosu: 85 Boyu: 1.72 Cm Göz Rengi: Açık Kahve Saç Rengi: Kahverengi Eğitim durumu: Tatbiki Güzel Sanatlar Yüksekokulu Sevgilisi:

  • Tuncel Kurtiz Kimdir

    Tuncel Kurtiz Biyografisi Adı Soyadı: Tuncel Kurtiz Doğum Tarihi: 1 Şubat 1936 Nereli: İzmit/Kocaeli, Türkiye Burcu: Kova Kilosu: 65 Boyu: 1.69 Cm Göz Rengi: Kahverengi Saç Rengi: Beyaz Eğitim Durumu: Hukuk Fakültesi, Filoloji, Felsefe, Psikoloji

  • Tuğba Altıntop Kimdir

    Tuğba Altıntop Biyografisi Adı Soyadı: Tuğba Altıntop Doğum Tarihi: 15 Aralık 1976 Nereli: Adana, Türkiye Burcu: Yay Kilosu: 53 Boyu: 1.80 Cm Göz Rengi: Kahverengi Saç Rengi: Kumral Eğitim Durumu: Grafikerlik eğitimi Sevgilisi: Bilinmiyor Evli mi: Hayır Eşi: