Ara

Zeki Ökten Kimdir? Kaç Yaşında, Boyu, Vikipedi, Biyografisi

Zeki Ökten Kimdir, Zeki Ökten Nereli, Zeki Ökten biyografi, Zeki Ökten hayatı, Zeki Ökten özgeçmişi, Zeki Ökten hakkında, Zeki Ökten doğum yeri...

Zeki Ökten Biyografisi


Zeki Ökten (4 Ağustos 1941, İstanbul - 19 Aralık 2009 İstanbul), Türk yönetmen. Haydarpaşa Lisesi mezunudur. Öğrencilik yıllarında tiyatro çalışmalarına başlar. Ama gönlü sinemadadır ve 1961 yılında bu düşünü gerçekleştirip, Nişan Hançer'in yönettiği "Acı Zeytin" filminde yönetmen yardımcılığı yaparak Yeşilçam'a ilk adımlarını atar. Lütfi Akad, Halit Refiğ, Memduh Ün ve ağırlıklı olarak Atıf Yılmaz, yönetmen yardımcılığı yaptığı ustalarıdır. Zeki Ökten, 1963'de ilk filmi Ölüm Pazarı'nı çeker. 19 Aralık 2009 günü saat 18:15 sularında, önceki gün kalp ve damar hastalığı şikayetiyle acil olarak yattığı hastanede geçirdiği operasyonun ardından hayatını kaybetti.

Filmografi:

1963 - Ölüm Pazarı
1972 - Kadın Yapar
1972 - Kırık Hayat
1973 - Ağrı Dağı'nın Gazabı
1973 - Bir Demet Menekşe
1973 - Bitirim Kadeşler
1973 - Bitirimler Sosyetede
1973 - Vurgun
1974 - Askerin Dönüşü
1974 - Boşver Arkadaş
1974 - Hasret
1975 - Hanzo
1975 - Kaynanalar (Aynı zamanda senarist)
1975 - Pisi Pisi (Aynı zamanda senarist)
1975 - Şaşkın Damat
1976 - Kapıcılar Kralı Altın Portakal, En İyi Yönetmen
1976 - Ne Umduk Ne Bulduk
1977 - Çöpçüler Kralı
1977 - Sevgili Dayım
1978 - Sürü Locarno Film Festivali, Altın Leopar, BFI, Sutherland Trophy, OCIC
1979 - Düşman (Aynı zamanda kurgucu) OCIC
1982 - Faize Hücum (Aynı zamanda yapımcı) Altın Portakal, En İyi Yönetmen
1983 - Derman - Şerif Gören'le birlikte
1984 - Pehlivan
1984 - Firar - Şerif Gören'le birlikte
1985 - Kurbağalar - Şerif Gören'le birlikte
1986 - Kan - Şerif Gören'le birlikte
1986 - Ses
1986 - Davacı
1987 - Yoksul
1988 - Düttürü Dünya
1992 - Saygılar Bizden
1995 - Hep Aynı (Kısa Film) (Always The Same) Kısa Film
1995 - Aşk Üzerine Söylenmemiş Her şey
1999 - Güle Güle Altın Portakal, En İyi Film
2002 - Gülüm (My Rose)
2006 - Çinliler Geliyor

Aldığı ödüller:

2006 Sinema Yazarları Derneği Ödülleri, Onur Ödülü
"Altın Portakal, En İyi Yönetmen" - (1976) - "Kapıcılar Kralı
"Locarno Film Festivali, Altın Leopar" - (1978) - "Sürü"
"Sutherland Trophy" - BFI (1978) - "Sürü"
"OCIC" - (1978) - "Sürü"
"OCIC" - (1979) - "Düşman"
"Altın Portakal, En İyi Yönetmen" - (1982) - "Faize Hücum"
"Altın Portakal, En İyi Film" - (1999) - "Güle Güle"

Kaynak: Vikipedi

Biyografiler

Yeni Popüler
  • Bulut Aras Kimdir

    Bulut Aras Kimdir? Adı Soyadı: Uğur Fidan     Doğum Tarihi: 15.03.1953 Nereli: Denizli  Burcu: Kova Burcu   Kilosu: 70 kg Boyu: 183 Cm Göz Rengi: Kahverengi   Saç Rengi: Kahverengi Eğitim Durumu: Marmara Üniversitesi Sevgilisi: Yok Evli mi: Evet Eşi: Bilinmiyor İnstagram Hesabı: Mevcut Değil Twitter

  • Burcu Güneş Kimdir

    Burcu Güneş Kimdir? Adı Soyadı: Burcu Güneş Doğum Tarihi: 12 Ağustos 1975   Nereli: İzmir Alsancak Burcu: Aslan Burcu   Kilosu: 52 kg Boyu: 162 cm Göz Rengi: Kahverengi Saç Rengi: Kumral Eğitim Durumu: Liseden mezun olunca ses konusunda kendini alaylı olarak

  • Altan Erbulak Kimdir

    Altan Erbulak Kimdir? Adı Soyadı: Altan Erbulak    Doğum Tarihi: 11 Kasım 1929 Nereli: Erzurum  Burcu: Akrep   Kilosu: Bilinmiyor Boyu: Bilinmiyor Göz Rengi: Siyah Saç Rengi: Beyaz Eğitim Durumu: Cemal Tollu Resim Atölyesi  Sevgilisi: Yok  Evli mi: Evet Eşi: Füsun Erbulak instagram Hesabı: Yok Twitter Hesabı: Yok Facebook Hesabı: Yok   Altan Erbulak Biyografisi Altan

  • Ümit Karan Kimdir

    Ümit Karan Kimdir? Adı Soyadı: Ümit Karahan   Doğum Tarihi:  1.10.1976 Nereli: Almanya Burcu: Terazi Burcu Kilosu: 75 kg Boyu: 181 Cm Göz Rengi: Siyah Saç Rengi: Siyah Eğitim Durumu: Bilinmiyor Sevgilisi: Yok Evli mi: Evet Eşi: Zeynep Karan İnstagram Hesabı: www.instagram.com/umitkaran Twitter Hesabı: twitter.com/ukaran1976 Facebook Hesabı: Mevcut Değil   Ümit Karan Biyografisi Berlin

  • Merve Aydın Kimdir

    Merve Aydın Kimdir? Adı Soyadı: Merve Aydın   Doğum Tarihi: 17 Mart 1990 Nereli: İstanbul Burcu: Balık Burcu   Kilosu: 58 kg   Boyu: 180 cm Göz Rengi: Açık Kahverengi Saç Rengi: Kahverengi Eğitim Durumu: Lise Mezunu Sevgilisi: Mehmet Akif Evli mi: Hayır Eşi: Yok İnstagram