Ara

Can Gürzap Kimdir? Kaç Yaşında, Boyu, Vikipedi, Biyografisi

Can Gürzap Kimdir? Can Gürzap Kaç Yaşında, Can Gürzap Boyu, Can Gürzap Nereli, Can Gürzap Biyografi, Can Gürzap Vikipedi, Sevgilisi Kim, Kaç Kilo, Eşi Kim, Evli mi, Ailesi, Burcu, Kısaca Hayatı İşte Detaylar.

Can Gürzap Biyografisi


Can Gürzap (d. 26 Mayıs 1944, İstanbul), Sinema, Tiyatro ve dizi oyuncusu, yazar, eğitmen. İlk tiyatro eğitimini, kendisi gibi sanatçı olan babası Reşit Gürzap'tan alan sanatçı, 1962'de Kadıköy Maarif Koleji'ni tamamladıktan sonra Ankara Devlet Konservartuarı Tiyatro Bölümü'nü bitirdi ve Londra'da Central School of Speech and Drama'da eğitim gördü. Ankara Devlet Tiyatrosu'nda yönetmen ve oyuncu olarak görev yaptı. Konservatuarda öğretmen olarak derslere girdi. TRT'de radyoya birçok radyo tiyatrosu hazırladı. 1971 yılında Arsen Gürzap ile evlendi. 1978'de İstanbul Devlet Tiyatrosu kurucu müdürü oldu. Çevirmenlik ve senaryo yazarlığı (Yorgun Savaşçı - 1993) da yapan sanatçı, halen kurucusu olduğu Dialog sunuculuk ve dil okulunda görev yapmakta, sinema ve dizi filmlerde rol almaktadır.

Sanatçı, 2004 yılında Kadıköy Maarif Koleji ve Anadolu Lisesi Mezunlar Derneği tarafından Kristal Martı ödülüne layık bulunmuştur.

Eserleri
Söz Söyleme Ve Diksiyon, Remzi Kitabevi, Ekim 2006
Konuşan İnsan, Yapı Kredi Yayınları, Ocak 2004

Rol aldığı bazı oyunlar

Kim Bu Adam? : Sébastien Thiery - Tiyatro Diyalog - 2011
Evliliğe Gelince : Leslie Stevens - Tiyatro Diyalog - 2010
Bana Bunu Yapma : Richard Baer - Tiyatro Diyalog - 2009
Gönül Hırsızı : Pierre Chesnot - Tiyatro İstanbul - 2007
Salıncakta İki Kişi : William Gibson - Tiyatro Kedi - 2006
Yarım Bardak Su : Tarık Günersel - Tiyatro Kedi - 2004
Taraf Tutmak : Ronald Harwood - İstanbul Devlet Tiyatrosu - 2003
Bu Adreste Bulunamadı : Kressmann Taylor - Tiyatro İstanbul - 2002
İdeaL Koca : Oscar Wilde - Tiyatro İstanbul - 2000
Sanat : Yasmina Reza - Tiyatro İstanbul - 1996
Amadeus : Peter Shaffer - İstanbul Devlet Tiyatrosu - 1983
Beyaz At : Henrik Ibsen - İstanbul Devlet Tiyatrosu - 1982
Kahvede Şenlik Var : Sabahattin Kudret Aksal - İstanbul Devlet Tiyatrosu - 1980
Sırça Kümes : Tenese Wiliams - Ankara Devlet Tiyatrosu
Yalancı (oyun) : Carlo Goldoni - Ankara Devlet Tiyatrosu - 1976
Öfke : John Osborne - Ankara Devlet Tiyatrosu - 1972
Chaillot'daki Deli : Jean Giraudoux - Ankara Devlet Tiyatrosu - 1972
Altı Kişi Yazarını Arıyor : Luigi Pirandello - İstanbul Devlet Tiyatrosu - 1971
Öfke : Slowomir Mrozek - Ankara Devlet Tiyatrosu - 1970
Andromak : Jean Racine - Ankara Devlet Tiyatrosu - 1968
Akad'ın Yayı : Güngör Dilmen - Ankara Devlet Tiyatrosu - 1067
Yakut Balık : Sevgi Sanlı - Ankara Devlet Tiyatrosu - 1966

Filmografisi
Sırça Kümes - 1977
Yaşam Kavgası - 1978
Yorgun Savaşçı - 1979
Kartallar Yüksek Uçar - 1983
Metres - 1983
Yangın - 1984
Ateşten Günler - 1987
İlk Aşk - 1991
Ağrıya Dönüş - 1993
Yorgun Savaşçı - 1993
Bir Aşk Uğruna - 1994
Yorgun Ölüm - 1994
Beyaz Yalanlar - 2000
Aşk ve Gurur - 2002
Seni Yaşatacağım - 2003
Aşkımızda Ölüm Var - 2004
Halk Düşmanı - 2004
Rüyalarda Buluşuruz - 2006
Aşk Beklemez - 2006
Kurtlar Vadisi Pusu -2007

Kaynak: Vikipedi

Biyografiler

Yeni Popüler
  • İlayda Ildır Kimdir

    İlayda Ildır Kimdir? Adı Soyadı: İlayda Ildır  Doğum Tarihi: 10.02.1996  Nereli: İstanbul   Burcu: Kova  Kilosu: 53 kg  Boyu: 1.66 Göz Rengi: Ela Saç Rengi: Siyah Eğitim Durumu: Yedi Tepe Üniversitesi Oyunculuk Bölümü Sevgilisi: Alican Okumuş Evli mi: Hayır Eşi: Yok instagram Hesabı: www.instagram.com/ilaydaildir Twitter Hesabı: Yok Facebook Hesabı: Yok İlayda Ildır Biyografisi İlayda Ildır 1996

  • Görkem Sevindik Kimdir

    Görkem Sevindik Kimdir? Adı Soyadı: Görkem Sevindik  Doğum Tarihi:17 Ekim 1986    Nereli: Adana  Burcu: Terazi  Kilosu: 72 kg  Boyu:1.78   Göz Rengi: Yeşil  Saç Rengi: Kumral  Eğitim Durumu: Müjdat Gezen Sanat Merkezi  Sevgilisi:Yok    Evli mi:Hayır   Eşi: Yok instagram Hesabı: Yok  Twitter Hesabı: www.twitter.com/görkemsevindik Facebook Hesabı: Yok Görkem Sevindik

  • Funda İlhan Kimdir

    Funda İlhan Kimdir? Adı Soyadı: Funda İlhan Doğum Tarihi: 28 Haziran 1971 Nereli: İzmir Burcu: Yengeç Kilosu: 60 kg  Boyu: 1.68  Göz Rengi: Mavi  Saç Rengi: Sarı   Eğitim Durumu: Dokuz Eylül Üniversitesi Tiyatro Bölümü Oyunculuk Bölümü  Sevgilisi: Bilinmiyor  Evli mi: Bilinmiyor Eşi: Bilinmiyor instagram Hesabı: www.instagram.com/fundailhn Twitter Hesabı: Yok Facebook Hesabı: Yok Funda İlhan

  • Fulya Zenginer Kimdir

    Fulya Zenginer Kimdir? Adı Soyadı: Fulya Zenginer  Doğum Tarihi: 21 Temmuz 1989  Nereli: İstanbul  Burcu: Yengeç  Kilosu: 50 kg   Boyu: 1.61  Göz Rengi:Mavi   Saç Rengi: Kumral  Eğitim Durumu:Haliç Üniversitesi   Sevgilisi: Yok  Evli mi:Hayır   Eşi: Yok  instagram Hesabı: www.instagram.com/fulyazenginer Twitter Hesabı: Yok Facebook Hesabı: Yok Fulya Zenginer Biyografisi Fulya Zenginer 21 Temmuz 1989 tarihinde İstanbul’da

  • Eren Vurdem Kimdir

    Eren Vurdem Kimdir? Adı Soyadı:Eren Vurdem   Doğum Tarihi: 07.10.1988 Nereli: Konya Burcu: Terazi Kilosu: 70 kg   Boyu: 1.75 Göz Rengi:Mavi    Saç Rengi: Sarı Eğitim Durumu: Haliç Üniversitesi Konservatuar Tiyatro Bölümü  Sevgilisi: Yok Evli mi: Hayır Eşi: Yok instagram Hesabı: www.instagram.com/thevurdem Twitter Hesabı: www.twitter.com/erenvurdem Facebook Hesabı: www.facebook.com/erenvurdem Eren Vurdem Biyografisi Ünlü