Ara

Can Gürzap Kimdir? Kaç Yaşında, Boyu, Vikipedi, Biyografisi

Can Gürzap Kimdir, Can Gürzap, Can Gürzap biyografi, Can Gürzap hayatı, Can Gürzap özgeçmişi, Can Gürzap hakkında, Can Gürzap doğum yeri, Can Gürzap fotoğraf, Can Gürzap video, C

Can Gürzap Biyografisi


Can Gürzap (d. 26 Mayıs 1944, İstanbul), Sinema, Tiyatro ve dizi oyuncusu, yazar, eğitmen. İlk tiyatro eğitimini, kendisi gibi sanatçı olan babası Reşit Gürzap'tan alan sanatçı, 1962'de Kadıköy Maarif Koleji'ni tamamladıktan sonra Ankara Devlet Konservartuarı Tiyatro Bölümü'nü bitirdi ve Londra'da Central School of Speech and Drama'da eğitim gördü. Ankara Devlet Tiyatrosu'nda yönetmen ve oyuncu olarak görev yaptı. Konservatuarda öğretmen olarak derslere girdi. TRT'de radyoya birçok radyo tiyatrosu hazırladı. 1971 yılında Arsen Gürzap ile evlendi. 1978'de İstanbul Devlet Tiyatrosu kurucu müdürü oldu. Çevirmenlik ve senaryo yazarlığı (Yorgun Savaşçı - 1993) da yapan sanatçı, halen kurucusu olduğu Dialog sunuculuk ve dil okulunda görev yapmakta, sinema ve dizi filmlerde rol almaktadır.

Sanatçı, 2004 yılında Kadıköy Maarif Koleji ve Anadolu Lisesi Mezunlar Derneği tarafından Kristal Martı ödülüne layık bulunmuştur.

Eserleri
Söz Söyleme Ve Diksiyon, Remzi Kitabevi, Ekim 2006
Konuşan İnsan, Yapı Kredi Yayınları, Ocak 2004

Rol aldığı bazı oyunlar

Kim Bu Adam? : Sébastien Thiery - Tiyatro Diyalog - 2011
Evliliğe Gelince : Leslie Stevens - Tiyatro Diyalog - 2010
Bana Bunu Yapma : Richard Baer - Tiyatro Diyalog - 2009
Gönül Hırsızı : Pierre Chesnot - Tiyatro İstanbul - 2007
Salıncakta İki Kişi : William Gibson - Tiyatro Kedi - 2006
Yarım Bardak Su : Tarık Günersel - Tiyatro Kedi - 2004
Taraf Tutmak : Ronald Harwood - İstanbul Devlet Tiyatrosu - 2003
Bu Adreste Bulunamadı : Kressmann Taylor - Tiyatro İstanbul - 2002
İdeaL Koca : Oscar Wilde - Tiyatro İstanbul - 2000
Sanat : Yasmina Reza - Tiyatro İstanbul - 1996
Amadeus : Peter Shaffer - İstanbul Devlet Tiyatrosu - 1983
Beyaz At : Henrik Ibsen - İstanbul Devlet Tiyatrosu - 1982
Kahvede Şenlik Var : Sabahattin Kudret Aksal - İstanbul Devlet Tiyatrosu - 1980
Sırça Kümes : Tenese Wiliams - Ankara Devlet Tiyatrosu
Yalancı (oyun) : Carlo Goldoni - Ankara Devlet Tiyatrosu - 1976
Öfke : John Osborne - Ankara Devlet Tiyatrosu - 1972
Chaillot'daki Deli : Jean Giraudoux - Ankara Devlet Tiyatrosu - 1972
Altı Kişi Yazarını Arıyor : Luigi Pirandello - İstanbul Devlet Tiyatrosu - 1971
Öfke : Slowomir Mrozek - Ankara Devlet Tiyatrosu - 1970
Andromak : Jean Racine - Ankara Devlet Tiyatrosu - 1968
Akad'ın Yayı : Güngör Dilmen - Ankara Devlet Tiyatrosu - 1067
Yakut Balık : Sevgi Sanlı - Ankara Devlet Tiyatrosu - 1966

Filmografisi
Sırça Kümes - 1977
Yaşam Kavgası - 1978
Yorgun Savaşçı - 1979
Kartallar Yüksek Uçar - 1983
Metres - 1983
Yangın - 1984
Ateşten Günler - 1987
İlk Aşk - 1991
Ağrıya Dönüş - 1993
Yorgun Savaşçı - 1993
Bir Aşk Uğruna - 1994
Yorgun Ölüm - 1994
Beyaz Yalanlar - 2000
Aşk ve Gurur - 2002
Seni Yaşatacağım - 2003
Aşkımızda Ölüm Var - 2004
Halk Düşmanı - 2004
Rüyalarda Buluşuruz - 2006
Aşk Beklemez - 2006
Kurtlar Vadisi Pusu -2007

Kaynak: Vikipedi

Survivor 2017 Ünlüler Takımı
Survivor Adem Kılıççı Kimdir
Survivor Berna Öztürk Kimdir
Survivor Furkan Kızılay Kimdir
Survivor İlhan Mansız Kimdir
Survivor Pınar Saka Kimdir
Survivor Sabriye Şengül Kimdir
Survivor Seda Demir Kimdir
Survivor Sedat Kapurtu Kimdir
Survivor Sema Apak Kimdir
Survivor Serhat Akın Kimdir
Survivor Şahika Ercümen Kimdir
Survivor Tarık Mengüç Kimdir

Biyografiler

Yeni Popüler
  • Yiğit İzik Kimdir

    Yiğit İzik Biyografisi Adı Soyadı: Yiğit İzik Doğum Tarihi: 21 Nisan 1985 Nereli: İzmir Burcu: Boğa Kilosu: 82 kg Boyu: 1.86 cm Göz Rengi:  Kahverengi Saç Rengi: Kahverengi Eğitim Durumu: Lise Sevgilisi: Yok Evli mi: Yok Eşi:  Yok Instagram Hesabı:  www.instagram.com/yigitizik Twitter

  • Eşref Kolçak Kimdir

    Eşref Kolçak Biyografisi Adı Soyadı: Eşref Kolçak Doğum Tarihi: 28 Ocak 1927 Nereli: Erzurum Burcu: Kova Kilosu: Bilinmiyor Boyu: Bilinmiyor Göz Rengi: Siyah Saç Rengi: Beyaz Eğitim Durumu: Sultan Ahmet Erkek Sanat Enstitüsü Sevgilisi: Yok Evli Mi:

  • Esra Ronabar Kimdir

    Esra Ronabar Biyografisi Adı Soyadı: Esra Ronabar Doğum Tarihi: 1978 Nereli: İzmir, Ödemiş Burcu: Bilinmiyor Kilosu: 68 Boyu: 1,79 Göz Rengi: Kahverengi Saç Rengi: Kahverengi Eğitim Durumu: Ankara Dil-Tarih-Coğrafya Fakültesi Tiyatro Bölümü mezunu Sevgilisi: Yok Evli Mi:

  • Esra Akkaya Kimdir

    Esra Akkaya Biyografisi Adı Soyadı: Esra Akkaya Doğum Tarihi: 1970 Nereli: İstanbul Burcu: Bilinmiyor Kilosu: Bilinmiyor Boyu: Bilinmiyor Göz Rengi: Yeşil Saç Rengi: Kumral Eğitim Durumu: Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuarı mezunu Sevgilisi: Yok Evli Mi: Evet Eşi:

  • Erol Köse Kimdir

    Erol Köse Biyografisi Adı Soyadı: Erol Köse Doğum Tarihi: 1965 Nereli: Elazığ Burcu: Bilinmiyor Kilosu: Bilinmiyor Boyu: Bilinmiyor Saç Rengi: Kır Saçlı Göz Rengi: Kahverengi Eğitim Durumu: Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu Sevgilisi: Yok Evli Mi: Evet Eşi: